avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita a unui imobil neintabulat
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita a unui imobil neintabulat

Buna seara.
In urma unei hotarari judecatoresti am fost obligat(prin atragerea raspunderii administratorului-prin proces civil, nu penal) la plata catre stat a sumei de 40000 ron. Executorul fiscal mi-a trimis o "invitatie" la sediul ANAF, ocazie cu care trebuie sa prezint actele imobilelor pe care le detin.
Practic este vorba despre o mansarda inceputa si nefinalizata... ca urmare a pasilor firesti in constructia acesteia am ajuns in stadiul in care este finalizata structura de rezistenta si astfel sunt inregistrat la primarie ca platitor de impozit pe aceasta mansarda... mentionez ca nu sunt intabulat, acest lucru vroind sa-l fac dupa finalizarea lucrarilor.

Intrebarea mea este: poate executorul fiscal sa-mi scoata la vanzare mansarda(neintabulata) pentru recuperarea debitului?-pot eu sa impiedic in vreun fel acest lucru?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
blitzmate, utilizator
Cel mai recent răspuns: blitzmate , utilizator 21:14, 15 Iunie 2011
Constructia respectiva poate fi valorificata prin executare silita, chiar daca nu este intabulata. Puteti impiedica acest lucu prin ajungere la intelegere cu organul fiscal, eventual plata partiala si esalonare.
Multumesc pentru raspuns...
totusi... nu am idee la ce sa ma astept... exista flexibilitate la executorii fiscali in raport cu debitorii?... sau poate o sa "sune un prieten" sa-i spuna ce chilipir a gasit si sa vina sa liciteze stiind ca eu nu am nici o sansa sa fac rost de suma asta?
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
blitzmate, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa cadet_teo19 cadet_teo19 vreau sa cumpar o casa in rosu, nefinalizata(fara acoperis), deci neintabulata. practic nu pot cumpara decat terenul care e trecut in CF, autorizatia este din ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract firma insolventa cosminsb cosminsb Buna ziua, As dori un sfat din partea dvs. la problema mea... In 2009 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament (la notar public). ... (vezi toată discuția)
Executare silita a unei case si teren saly30 saly30 buna ziua suntem in faza de executare a unui teren si a unei constructii nefinalizate si neintabulate in CF .va rugam sa ne precizati urmatoarele: 1.cum se ... (vezi toată discuția)