avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita a unei case si teren
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita a unei case si teren

buna ziua
suntem in faza de executare a unui teren si a unei constructii nefinalizate si neintabulate in CF .va rugam sa ne precizati urmatoarele:
1.cum se poate face actul de adjudecare daca casa(construita pana la placa) nu este intabulata .Cum se poate face referire si la constructie in actul de adjudecare.Precizez faptul ca in antecontractul de v-c care nu s-a finalizat ,din culpa vanzatoarei, ni se transmite si autorizatia de constructie a casei/
2datorita faptului ca evaluarea s-a facut doar pe teren ,valoarea casei si a constructiei este mai mica decat ceea ce avem noi de recuperat.In cazul licitatiei cine are intaietate :noi ca si creditori sau un eventual participant care putea oferi sub pretul creantei/Noi ne putem inscrie de la primna licitatie?
multumim si asteptam raspunsul cat mai urgent
Cel mai recent răspuns: BEJ Sahlian , Executor judecatoresc 11:44, 24 Septembrie 2012
se putea face o actiune in instanta pentru perfectarea actelor de v-c in baza antecontractului
ati notat acel antecontract de v c la CF adica in Registrul de transcriptiuni ( cand nu are nr de carte funciara )?
am o alta nedumerire dvs ati cerut punerea in executare a antecontractului de vanzare cumparare ?
antecontractul nu s-a finalizat in contract de v-c datorita problemelor cu casa
am castigat recuperarea sumei data prin antecontract prin hotarare definitiva si irevocabila insa debitoarea nu are de unde sa plateasca
deci suntem in faza cde a scoate terenul si casa la licitatie insa casa nu este inscrisa in cf si executorul nu stie sa imi faca actul de adjudecare si pe casa
intrebarea 2 este :daca eu pot sa particip de la prima licitatie in cond in care eu am suma de recupoerat dubla fata de valoarea terenului
da
iar imobilul il puteti lua in contul creantei
pentru diferenta continuati executarea prin oricare din forme ( poprire, executare silita mobiliara si chiar imobiliara daca mai are si alte imobile)
ce pot sa fac in privinta casei
in antecontractul care nu s-a mai perfectat vanzatoarea imi transmitea si drepturile si obligatiile din autorizatia de constructie
cum se poate face actul de adjudecare astfel incat sa putem cuprindce si autorizatia de constructie
noi daca vom adjudeca terenul cum putem face referire si la constructie ,care nu este finalizata si nu este inscrisa in cf,cum putem sa preluam prin actul de adjudecare si autorizatia de construire ,la care se facea referire in anterconstract?
va multumesc pt rabdare si amabilitate
Cladirea chiar daca este neinscrisa in CF o veti dobandi in baza accesiunii imobiliare. Cand se intocmeste raportul de evaluare se va evalua imobilul in intregul lui (probabil ca se va specifica si faptul ca exista o cladire nefinalizata si neinscrisa in CF insa aceasta are o valoare si bineinteles un aport de valoare la intregul imobil). In actul de adjudecare se vor scrie exact aceste lucruri iar in ceea ce priveste autorizatia aceasta nu trebuie neaparat mentionata in actul de adjudecare (poate fostul propriar i-a dat foc) insa dupa ce va veti intabula dreptul de proprietate in CF mergeti la primar cu actul de propreitate si solicitati eliberearea unei noi autorizatii in care sa figurati dvs sau prelungirea celei vechi (actele, inscclusiv proiectl si taxa sunt deja depuse pt prima autorizatie asa ca nu ar trebui sa fioe probleme). Eventual mergeti si pana la primarie si vorbiti cu ei si dupa ce le spuneti despre ce este vorba veti avea un raspuns clar (chiar daca pe acest sait va va spune vreodata cineva care este exact procedura legala pt asa ceva cand veti ajunge la primarie, s-ar putea ca cei de acolo sa nu intelega pentru ca nu vor sau nu s-au intalnit pana acum cu asa ceva si nu ies din tipar nici sa-i pici cu ceara si tot veti avea probleme). Mulati-va pe modul lor de gandire si de rezolvare si nu veti avea probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de adjudecare iuliusc iuliusc Am achizitionat la licitatie un teren \" [u]pe care sunt edificate 2 corpuri de cladire[/u] \" detaliate ca numar de etaje, apartamente. Dupa 4 ani se contesta ... (vezi toată discuția)
Publicatie de vanzare imobiliara, bun evaluat dar fara intabulare in forma actuala basu basu Buna ziua, am participat la o licitatie de executare si am adjudecat casa licitata. Am constatat 2 probleme, anume: - casa in forma evaluata nu are ... (vezi toată discuția)
Monografie constructii teren si impozit Adela Miklos Adela Miklos O societate, in urma unui act de adjudecare, dobandeste o cladire neterminata.Ce trebuie sa faca ? Nu stie daca exista o autorizatie de construire, iar in ... (vezi toată discuția)