avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de adjudecare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de adjudecare

Am achizitionat la licitatie un teren " pe care sunt edificate 2 corpuri de cladire " detaliate ca numar de etaje, apartamente. Dupa 4 ani se contesta dreptul de propietate de catre terti, care au pe unele din apartamente promisiuni de vanzare-cumparare de la vechiul propietar. Corpurile edificate nu au fost si nu pot fi inscrise in CF deoarece nu a fost respectata autorizatia de constructie si din acelasi motiv la evaluarea pentru licitatie nu au putut fi evaluate cu valoare pozitiva deoarece pentru punerea in legalitate (CF ) se poate ajunge si la demolarea constructiilor. Acum se contesta dreptul de accesiune deoarece la raportul de evaluare nu a fost realizata si evaluarea imobilelor , acestea fiind realizate cu depasirea autorizatiei de costructie lucrul care poate conduce chiar si la evaluare negativa ( pretul demolarii ). Care este dreptul de propietate asupra corpurilor de cladire edificate conform actului de adjudecare ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
iuliusc, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuliusc , utilizator 15:33, 7 Iulie 2018
Dacă priviți lucrurile prin prisma adjudecării, soluția vă este favorabilă, însă trebuiesc analizate cu atenție motivele/ temeiurile pentru care vi se contestă actul..
Multumesc. Motivul pentru care s-a aprobat contestatia la evacuare este faptul ca dreptul de propietate este numai pe suprafata de pamant iar cele 2 imobile edificate nefiind evaluate cu valoare pozitiva nu au fost cumparate in baza actului de adjudecare. Asta fara se se dori luarea in fapt a dreptului de accesiune conform legii consier ca si cum as cumpara o livada unde pe act sunt edificati copacii iar fostul propietar poate veni si in viitor sa culeaga fructele . actul de adjudecare avand specificat expres ca este o cumparare fara sarcini. Mai interesant este faptul ca pe o ordonanta presidentiala am fost obligat sa le livrez apa pe contractul care este pe numele meu iar si mai grav mi se pare ca fiind o ordonanta prezidentiala care in numele legii este acceptata cand exista un proces pe rol ( acesta neexistand ), decizia instantei este de a fi obligat sa livrez apa fara un termen final clar si locatarii sunt numai obligati sa o plateasca fara a se specifica termene si valori clare , iar alte cheltuieli de mentenanta ale cladirii sunt la aprecierea lor fara a putea fi obligati sa le accepte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
iuliusc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita a unei case si teren saly30 saly30 buna ziua suntem in faza de executare a unui teren si a unei constructii nefinalizate si neintabulate in CF .va rugam sa ne precizati urmatoarele: 1.cum se ... (vezi toată discuția)
Adjudecare desfiintata Lucc Lucc X cumpara la licitatie publica o casa la al doilea termen,dar pretul urca putin peste suma evaluata de catre evaluator.(mai convenabil era sa-l fi luat direct ... (vezi toată discuția)
Siguranta cumpararii unui apartament executat silit Ioana60 Ioana60 Buna ziua! Doresc sa cumpar prin licitatie publica un apartament executat silit.Doresc sa stiu, daca reusesc sa castig licitatia in cat timp devin ... (vezi toată discuția)