Buna ziua , pt a putea deconta benzina, firma care factureaza trebuie sa aibe un obiect de activitate conform cu firma pt care a prestat servicii neaparat?
din cate stiu eu decontul se poate face fie in baza unui bon fiscal de benzina, fie prin eliberarea unei facturi de prestari servicii transpot in baza unui contract incheiat intre cele 2 societati. Nu cred ca se impune o identitate de obiect de activitate.
Pentru servicii prestate ocazional nu aveti nevoie sa aveti acel obiect de activitate. Dar cum interpreteaza autoritatile "ocazionalul" este alta mancare de peste.
Chestia aceasta cu obiectul de activitate ramane inca doar in Romania o aberatia.
Oriunde in UE se pot presta si alte activitati (in afara de cele care necesita autorizari speciale). Important este doar inregistrarea in documentele contabile, adica facturare. Iar in multe tarii in actul constitutv nu se trece nici un cod CAEN. De obicei se trece obiectul principal al activitati si in completare "toate activitatile necesare indeplinirii obiectului principal"
Deci daca distribuiti alimente, atunci inseamna ca le puteti livra si d-voastra cu mijlocul propriu sau de transport. Si daca ocazional prestati un serviciu altcuiva si facturati atunci puteti avea probleme. Probabil ca e mai bine fie sa o faceti la negru, fie sa faceti in prealabil un contract de asociere in participatiune pentru a putea face totusi o contabilizare legala.