avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contract comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contract comercial

Buna tuturor,
ce fel de contract comercial trebuie intocmit intre doua societati,avand in vedere urmatoarea speta :

o societate,nou infiintata,transporturi rutiere de marfuri,care nu are inca salariati si nici mijloace de transport cu care sa-si desfasoare activitatea,decide,totusi, sa-si inceapa activitatea in felul urmator :gaseste clientul care are nevoie de transport rutier de marfuri si apoi gaseste o alta societate de transport care sa faca acest lucru.Aceasta societate care efectueaza efectiv transportul (prestatorul) factureaza servicii transport societ. nou infiintate despre care vorbim, iar aceasta ,factureaza la randul sau, transport de marfuri clientului care beneficiaza de acest transport.
Astfel, societatea in cauza, pare a fi un intermediar in activitatea de transport.
Intre aceasta si soc.de transport care realizeaza transportul trebuie incheiat un contact.Ce fel de contract comercial, ce trebuie mentionat, am nevoie de model.
Ma puteti ajuta? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 10:19, 12 Decembrie 2011
Buna dimineata,
Trebuie sa faceti un contract de prestari servicii care trebuie sa contina: partile, obiectul contractului, durata,valoarea contractului, obligatiile partilor,alte clauze(litigii, forta majora, modificarea contractului,clauze finale), semnaturile partilor la sfarsit si data in care se incheie contractul si in cate exemplare.
Un model puteti gasi pe internet, si il puteti adapta, sau puteti cauta la documente utile din cadrul avocatnet si sunt sigura ca veti gasi un model!
Toate cele bune
Buna dimineata,
la "obiectul contactului" ar fi bine daca ar scrie ca :SC X va efectua transport rutier de marfuri pentru clientii SC Y ,urmand a factura aceste costuri catre SC Y (adica nu direct clientului beneficiar ) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de trnsport international cmr Pintico Pintico Va rog sa imi spuneti daca CMR-ul, contract de transport international, este denumit ca fiind document intracomunitar, atesta provenienta marfurilor, ca fiind ... (vezi toată discuția)
Tva la incasare tampau gabriela tampau gabriela SC cu obiect de activ.transport rutier de marfuri , aplica TVA la incasare . Daca factureaza un transport intracomunitar ( ruta Romania -Franta ) pentru o ... (vezi toată discuția)
Filiala sau reprezentanta elenatoro elenatoro Buna ziua! Sunt cetatean roman stabilit in Bulgaria, detin firma cu înregistrarea de mediere pentru ocuparea forței de muncă în străinătate, ... (vezi toată discuția)