Am o intrebare la cei care cunosc detalii legate de cei cinci ani. Pentru a participa la examenul de admitere in magistratura trebuie sa fii la momentul examenului ofiter de politie judiciara, consilier juridic, etc... sau in toata vechimea pe care ai acumulat-o pana in prezent trebuie sa existe acesti 5 ani?
De exmemplu acum sunt consiler juridic si am aproape 6 ani...daca maine plec si imi gasesc un alt loc de munca dar nu ca si consiler juridic...mai pot participa la examenul din noiembrie 2011?
Da, puteti. Nu are relevanta ocupatia avuta la data sustinerii examenului, care poate fi una din afara domeniului juridic, la fel cum puteti sa nu aveti nici un loc de munca in acel moment. Conditia necesara si suficienta e aceea a vechimii de 5 ani in specialitate, care trebuie indeplinita la data sustinerii examenului de admitere in magistratura.
Calcul vechime 5 ani
karmelika
In situatia in care o persoana este consilier juridic timp de 7 ani, dupa care urmatorii 4 ani lucreaza pe alt post ce nu este de specialitate juridica si deci ... (vezi toată discuția)