avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modalitati de dobandire a dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modalitati de dobandire a dreptului de proprietate

Buna ziua,
Sunt interesata de modul de dobandire a dreptului de proprietate a imobilelor in timpul regelui Mihai. Unde as putea gasi informatii ?...ma refer la toate tipurile de acte .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:41, 15 Iunie 2011
Pai erau aceleasi ca si azi, tinand cont de faptul ca actualul Cod Civil dateaza din 1866. Acte de vanzare-cumparare, de donatie, mostenire, uzucapiunea de 10-20 de ani sau uzucapiunea de 30 de ani, improprietarirea veteranilor de razboi in 1945 - bonus:D, accesiunea imobiliara artificiala, traditiunea, ocupatiunea, hotararea judecatoreasca.
Am un ordin al regelui de punere in posesie teren, nu stiu in ce conditii mai este valid daca pana in prezent nu s-a vandut imobilul, nu s-a dezbatut succesiune, nu s-a inscris in cartea funciara, etc.Nu am gasit nicaieri regimul juridic al acestui act.
... nu sunt cazuri de uzucapiune.
multumesc:hm:
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
SC FULL IMOBILIARE, Consilier juridic
Ce fel de teren? Trebuie tinut cont de faptul ca in timpul regimului comunist terenurile de orice fel au fost scoase din circuitul civil, fiind necesara solicitarea reconstituirii dreptului de proprietate, in conformitate cu legile fondului funciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa stiu daca la o casa nu s-a platit impozitul ... PETRE17 PETRE17 Buna ziua.As dori sa stiu daca la o casa nu s-a platit impozitul timp de 5 ani,eu nu sunt proprietarul acelei case,iar daca platesc acest impozit restant pot ... (vezi toată discuția)
Concesiune bel_bel bel_bel buna seara tata in anul 2000 a luat un teren in concesiune , intre timp pe acel teren o anumita persoana a construit o locuinta cu o camera , fara a avea ... (vezi toată discuția)
Succesiunea în cazul singurului moștenitor stellyan stellyan Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca exista un singur mostenitor, mai este nevoie de succesiune, dupa decesul parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)