avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concesiune

buna seara
tata in anul 2000 a luat un teren in concesiune , intre timp pe acel teren o anumita persoana a construit o locuinta cu o camera , fara a avea autorizatie de constructie din moment ce terenul luat in concesiune era pe numele lui tatal meu.
In 2006 tata a decedat, iar pe mine m-ar interesa sa stiu cum as putea sa intru in posesia lui, o data ce trebuie sa platesc impozitul pt acel teren.Ma intereseaza sa stiu daca eu ca mostenitor voi deveni dupa ce platesc impozitul proprietar pe acest teren luat in concesiune de catre tatal meu , si cum sa fac cu cei ce au construit o incapere pe acel teren.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:35, 23 Decembrie 2008
Buna ziua

Dvs. nu puteti deveni proprietar al acestui teren. Nici tatal dvs. nu era proprietar al terenului.
In ce priveste cladirea construita de o alta persoana - urmeaza sa va adresati autoritatii cu care s-a semnat contractul de concesiune.

av. Costi Boncu
Plata impozitului pentru un imobil nu echivaleaza cu dobandirea dreptului de proprietate asupra acestuia.
Scolareste, dreptul de proprietate poate fi dobandit prin: lege, traditiune, ocupatiune, hotarare judecatoreasca, accesiune, uzucapiune si conventie, nu prin plata impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa stiu daca la o casa nu s-a platit impozitul ... PETRE17 PETRE17 Buna ziua.As dori sa stiu daca la o casa nu s-a platit impozitul timp de 5 ani,eu nu sunt proprietarul acelei case,iar daca platesc acest impozit restant pot ... (vezi toată discuția)
Succesiunea în cazul singurului moștenitor stellyan stellyan Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca exista un singur mostenitor, mai este nevoie de succesiune, dupa decesul parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Impozit aty aty casa in care stau parintii mei a fost a bunicului intre ei existind un contract de vinzare cumparare cu clauza de uzufruct tata intrind in posesia ei dupa ... (vezi toată discuția)