avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. As dori sa stiu daca la o casa nu s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. As dori sa stiu daca la o casa nu s-a platit impozitul ...

Buna ziua.As dori sa stiu daca la o casa nu s-a platit impozitul timp de 5 ani,eu nu sunt proprietarul acelei case,iar daca platesc acest impozit restant pot fi eu proprietarul acelei case?
Cel mai recent răspuns: PETRE17 , utilizator 20:37, 18 Octombrie 2022
Art.557 Cod Civil
alin. (1) Dreptul de proprietate se poate dobândi, în condiţiile legii, prin convenţie, moştenire legală sau testamentară, accesiune, uzucapiune, ca efect al posesiei de bună-credinţă în cazul bunurilor mobile şi al fructelor, prin ocupaţiune, tradiţiune, precum şi prin hotărâre judecătorească, atunci când ea este translativă de proprietate prin ea însăşi.

În consecință, nu puteți deveni proprietarul acelui imobil dacă achitați taxele restante.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E fabuloasa intrebarea,răspunsul e însă negativ...
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de vanzare - cumparare: conventie sau nu Marica_sz Marica_sz Am cumparat un imobil cu contract de vanzare-cumparare intocmit de notar. Intrebarea mea, de ce scrie in CF : INTABULARE, DREPT DE PROPRIETATE, CU TITLU DE ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare Hamarsold123 Hamarsold123 Daca eu am obtinut un imobil , si 1/2 l-am obtinut prin mostenire de unchiul meu, 3/8 prin mostenire de la tatal meu, si mama mea mi-a dat 1/8 din imobil ( ... (vezi toată discuția)
Succesiunea în cazul singurului moștenitor stellyan stellyan Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca exista un singur mostenitor, mai este nevoie de succesiune, dupa decesul parintilor? Va multumesc! (vezi toată discuția)