avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pe casa
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pe casa

Buna
Sotul meu este incadrat in grad handicap grav din luna Ianuarie anul curent si conform legii este scutit de plata impozitului pe cladiri si teren.Astazi cand m-am dus la primarie sa predau certificatul de incadrare in grad de handicap m-au instiintat ca poate fii scutit doar pe al doilea jumatate de an,deoarece au trecut 6 luni din an.chiar daca certificatul este eliberat in prima luna al anului.Este posibil asa ceva?M-au intrebat : ca de ce nu am mers pina acum,raspunsul meu fiind:in 2008 cind ne-am mutat in aceasta comuna nu s-a tinut cont de certificat si am platit impozitul pe tot anul,am crezut ca nici acum nu va fii scutit de impozit........ . Multumesc, Edit Bakk.
Cel mai recent răspuns: edyt72 , utilizator 10:55, 2 Iulie 2011
Dumneavoastra trebuia sa mergeti sa duceti o copie exact a doua zi dupa ce ati obtinut certificatul. Ei nu au de unde sa stie ca trebuie sa va faca reducere.
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
george-neagu, moderator
mi se pare firesc sa fie scutit odata cu introducerea cererii si nu retroactiv.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit cladire persoane handicap eugenflr eugenflr Va rog din suflet sa-mi raspundeti referitor la impozitul pe cladire si terenul aferent,(casa in care locuiesc parintii , cu domiciliu acolo) , daca este ... (vezi toată discuția)
Nedumerire nadum nadum Sotul meu are, in urma unui accident, un certificat de handicap prin care e scutit de impozit pt apartament fiind proprietate comuna. Am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe imobil persoana cu dizabilitati (handicap ... aaa21 aaa21 Scutire impozit pe imobil persoana cu dizabilitati (handicap grav- permanent) Buna ziua, Sunt persoana cu handicap grav, permanent. Stiu ca, cf. legii ... (vezi toată discuția)