avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1732 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURA STORNO
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURA STORNO

Buna ziua.

A trebuit sa platesc inapoi o parte dintr-o suma incasata pe un contract.
Am facut o factura storno cu suma respectiva iar la valoarea totala am pus suma intr-un patrat. (nu am mentionat niciunde pe factura ca e storno la o alta factura).
E corect asa?

Apoi am dat banii persoanei juridice respective si mi-a cerut sa ii tai chitanta cu mentiunea ca lui trec cu minus suma sau daca o las cu plus ii dau lui chitanta rosie. ceva de genul, nu mai imia duc aminte bine.

Va rog sa imi spuneti daca e corect asa cum am procedat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:45, 6 Iulie 2011
Scuze.E trasa rau de par solutia asta, si poate chiar dincolo de lege. Chitanta "in rosu" adica cu minus.
spune ca asa a procedat deja...

in contabilitate e ok, dovada restituirii o are...

ce poate sa mai faca acum?... decat sa justifice "forma"- sigur, neconventionala (ca pe "fond" lucrurile sunt clare si corecte), la o adicaB-)

acelasi lucru era si daca furnizorul nu facea factura "storno" (cu suma negativa), ci facea clientul factura cu suma pozitiva (tot o procedura neconventionala)...

chestie de forma, greu (imposibil) de incadrat la "trasa rau de par", "dincolo de lege" si de sanctionat...
ca fondul e clar, rezultatul in scripte e acelasi, oricum le-ai intoarceB-)B-)


B-)
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
ContSters123067, utilizator
@gigelin, Imi cer scuze pentru interventie, dar nu este legal ceea ce sustineti si il sfatuiti pe utilizatorul noastru sa faca. Chitanta cu suma negativa nu se poate taia.
n-am sfatuit asa ceva...
chitanta aia ciudata, cu suma negativa, este deja taiata...
si daca a facut-o, n-are decat sa se apere... nu-i "ia nimeni gatu'" pentru asa ceva (decat daca tace)... e o chestie de forma, cum am zis, chiar daca e o forma "exotica", "de avarie", "neconventionala"...

fondul este neprejudiciat...
si sa nu mai faca asa altadata, ca mai vin si "militieni" in controlB-):)


Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
ContSters123067, utilizator
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie:

Am intocmit o factura care contine - prestari servicii paza
- prestari servicii asistenta tehnica de specialitate
Mentionez ca avem un contract incheiat cu beneficiarul serviciilor.

Dar beneficiarul nu vrea sa plateasca prestarile de servicii asistenta tehnica de specialitate pe motiv ca o parte din aceste servicii -de exemplu calculul inaltimilor la arbori nu corespunde cu realitatea . In acest sens a efectuat si o expertiza tehnica din care reiese ca inaltimile nu corespund cu realitatea si din acest motiv nu accepta sa plateasca cv totala a acestor servicii de as tehnica ; Prestarile servicii paza le accepta dar sa le facturez separat. Administratorul unitatii unde lucrez mi-a spus sa stornez toata factura de mai sus si sa fac doua facturi, una pt servicii paza si una pt servicii as tehnica - dar cu aceleasi valori.

Este corect? Pe ce baza legala pot face acest lucru?
Va multumesc

Alte discuții în legătură

Temei legal pentru plata facturi storno melyse01 melyse01 Buna ziua. Am facut niste plati in baza unor facturi storno. Ma puteti ajuta cu o prevedere legala in acest sens? Multumesc. (vezi toată discuția)
Intrebare victorbuzescu victorbuzescu Buna ziua.Pentru cine ma poate ajuta am si eu o intrebare: Deschizandu-mi de cateva zile un SRL si neavand inca un contabil, ma confrunt cu urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Restituire suma client factura storno ionela11 ionela11 Buna ziua Am urmatoarea situatie. Am facturat unui client suma de 10000 lei . Am incasat factura prin banca iar apoi a doua zi i-am restituit suma de 10000 ... (vezi toată discuția)