avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... executare silita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

executare silita

Se poate executa silit o persoana care detine un imobil mostenit prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere de la parinti, prin scoaterea imobilului la licitatie, daca aceasta persoana are o datorie catre altcineva, iar acesta din urma (creditorul) si-a castigat datoria in instanta? Ambii parinti ai debitorului sunt in viata.
Daca parintii sunt in viata, imobilul nu e mostenit.
Se poate executa silit, obligatia de intretinere va subzista.
boss_gabi87 a scris:

Se poate executa silit o persoana care detine un imobil mostenit prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere de la parinti, prin scoaterea imobilului la licitatie, daca aceasta persoana are o datorie catre altcineva, iar acesta din urma (creditorul) si-a castigat datoria in instanta? Ambii parinti ai debitorului sunt in viata.

Imobilul ori este mostenit (ceea ce nu este real pentru ca sustineti ca ambii parinti sunt in viata) ori este dobandit prin contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere de la parinti?

Raspunsul la intrebarea dvs. este da, poate fi executat silit un imobil dobandit prin contract de vanzare-cumparare (cu clauza de intretinere sustineti dvs.).

Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
se poate
Foarte greu, aproape imposibil de executat sentinta ta !! In fata amenintarii de a ajunge in strada, parintii pot ataca in instanta contractul de vanzare-cumparare, mai precis clauza ! Cat timp acest proces e pe rol, n-ai ce executa ! Iar la sfarsitul procesului...
Parerea mea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita/credit imobiliar F.M. F.M. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la urmatoarea situatie: In anul 2008 am contractat un credit imobiliar (de cumparare locuinta) de la o banca la ... (vezi toată discuția)
Poate executa banca un bun pentru un credit de nevoi person d.IOAN d.IOAN Am un credit de 5.000 euro,pe o perioada de 10 ani ,din care au trecut 4 ani , ultimul fiind in restructurare pe motiv de somaj,care in curand se va termina. ... (vezi toată discuția)
Executare imobiliara- imobil cu sarcini susterlucian susterlucian Buna dimineata ! As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema.In urma cu ceva ani am luat un credit nevoi personale iar in urma cu un an din ... (vezi toată discuția)