avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcere la serviciu dupa concediul de crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcere la serviciu dupa concediul de crestere copil

Buna ziua,
Am o mare problema. La 1 oct 2011 copilul meu face 2 ani si ar trebui sa ma intorc la servici, dar din pacate mi s-a spus ca nu prea mai am unde sa ma intorc pentru ca personalul este deja format si..... As vrea sa stiu ce trebuie sa fac ca sa-i pot obliga sa ma primeasca inapoi, adica legal ce pot face. Sa ma intorc inainte de expirarea celor 2 ani de concediu? Mai sunt obligati sa-mi asigure inca 6 luni de la intoarcere locul de munca? Ma pot concedia asa pur si simplu fara nici un fel de motivatii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 16 Iunie 2011
In primele 6 luni de la intoarcere nu va pot concedia pt necorespundere profesionala, asa era stipulat in contractul colectiv de munca la nivel national, dar acesta nu mai este valabil. Prin urmare, aceasta prevedere isi mai gaseste aplicabilitate daca a fost introdusa in contractul colectiv la nivel de unitate. Va recomand sa cititi si OUG96/2003, art 21, privind protectia maternitatii la locul de munca.
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere la serviciu doru.valentin doru.valentin buna ziua,in data de 21.10.10 tb sa ma intorc la servici,eu sunt din provincie,sediul de aici s-a inchis eu am cerut un loc de munca in bucuresti si vreau sa ... (vezi toată discuția)
Reintoarcerea din cic cristinamold cristinamold Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema:in 4 aprilie trebuie sa ma intorc la serviciu din cic dar colegele mele au fost trimise in somaj (in locul lor ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire si crestere copil bogos elena bogos elena buna ziua, in luna octombrie mi se termina concediul de ingrijire si crestere copil . firma la care am lucrat inainte de a intra in concediu este obligata ... (vezi toată discuția)