avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... asociatia de proprietari refuza sa dea acceptul pentru ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

asociatia de proprietari refuza sa dea acceptul pentru sediu social

Buna ziua..problema se pune in felul urmator...am o intreprindere individuala fara activitate pana in acest moment,acum vreau sa dau drumu la activitate ,am semnat si un contract cu o firma din afara tarii dar nu pot porni activitatea si incasarile pentru ca nu am autorizatie de la primarie pentru care imi trebuie sediu social.vreau sa fac sediul social in locuinta parintilor,doar pentru adresa de corespondenta,fara nici un fel de activitate la sediu,nici punct de lucru fix nu o sa am .
Am fost la registru comertului sa intreb daca am nevoie de semnaturile vecinilor ,de acolo mi-au zis ca nu,lor le trebuie doar acceptul de la Asociatia de locatari,care refuza sa-mi dea acordul pe baza faptului ca nu am semnaturile de la vecini.Unul din vecini nu vrea sa semneze,nimic,niciodata,sub nici o forma .Cei de la registru mi-au zis ca in dreptul numelui celor care nu vor sa semneze sa scriu refuza semnarea,sau dak sunt plecati din tara..la fel..plecat din tara..si sa iau acceptul de la asociatie..Daca registrul comertului spune ca nu-mi trebuie acceptul vecinilor ci doar al asociatiei ca si institutie ..de ce imi cere asociatia acceptul vecinilor...ce lege reglementeaza aceste decizii si cum pot obtine acceptul intr-un final..Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: neutra , utilizator 20:55, 17 Iunie 2011
procedati intocmai cum va spus cei de la registru
iar daca notati in dreptul vecinului "nu vrea sa semneze" nu vad de ce asociatia sa nu vrea sa stampileze avizul
Multumesc pentru raspuns...Dar exact asta am facut,am luat formularul pentru stabilire sediu in apartament,am scris in dreptul aceluia care nu vrea sa semneze si am fost la Asociatia de locatari pentru acordul lor,i-am explicat ce mi-au zis cei de la reg.comertului si a zis ca nu exista asha ceva ,ca ce-au spus ei nu e real si chiar prostesc,insinuand ca mint eu si ca ea nu va da acceptul fara semnatura celorlati propretari,si am mentionat clar in acel formular ''sediu firma fara nici un fel de activitate la sediu''..Eu nu vreau sa las lucrurile asha mi se pare corect sa nu fiu oprit din activitatea mea din cauza unui vecin sau a Asociatiei cand clar. nu deranjez pe nimeni cu acest sediu..sunt tinut pe loc si nu pot incasa bani pe societate pentru contractul care l-am semnat deja de aprox 2 luni cu o valoare de 1200$/luna..si nu mi se pare normal sa merg in alta parte sa platesc inchirierea unui sediu cand parintii mei sunt dispusi sa ma ajute in aceasta problema far cheltuieli..cu un contract de comodat...Activitatea intreprinderii se refera la servicii internet cu activitate la terti..la registrul comertului mi-au spus clar ca pentru sediu firma fara activitate la sediu ei nu au nevoie de semnaturile vecinilor..ci doar al Asociatiei ..asociatia imi conditioneaza acest accept de semnaturile vecinilor...legea reglementeaza in vreun fel acest lucru?cu ce text de lege ash putea sa ma prezint la Asociatia de locatari?Multumesc din nou
Legea 230/2007, art. 42: "Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinatia initiala, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii".
Problema apare datorita faptului ca, in prezent, formularul ce se depune la registrul comertului nu mai face diferentierea intre sediu cu activitate si sediu fara activitate, respectiv daca se schimba sau nu destinatia spatiului. Asadar, dvs. puteti solicita acordul vecinilor pentru o activitate care nu presupune deranj pentru ei (de exemplu programare sau consultanta s.a.m.d) iar apoi sa va schimbati activitatea in cu totul altceva (atelier de reparat pantofi sau mobila) iar ei nu vor mai putea face nimic, intrucat si-au dat acordul.
Am exagerat putin dar cam asa stau lucrurile. Solutia problemei se afla in credibilitatea dvs. in fata vecinilor. Daca nu au incredere nu va vor semna acest cec in alb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord proprietari limitrofi stabilire sediu social in imobil Andreea101 Andreea101 Locuiesc intr-un bloc. In apartamentul exact de deasupra mea se doreste infiintarea unui birou (cel putin asa mi s-a zis, nu stiu sigur). Eu nu mi-am dat ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie locuinta kokonut kokonut Buna seara! Am si eu o intrebare legata de schimbarea destinatiei locuintei. Am o locuinta la et.1, am facut toate demersurile in vederea schimbarii ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale in blocuri de proprietari laurentiuo laurentiuo am cumparat un apartament intr-un bloc construit recent. in momentul cand l-am cumparat nu exista formata asociatia de proprietari. acest apartament l-am ... (vezi toată discuția)