Este posibila indreptarea executarii silite impotriva unui bun imobil care desi se afla in posesia deplina aurmaritului-debitor, nu este inca intrat in patrimoniul acestuia, fiind un imobil PLATIT IN RATE ?
Debitorul a platit avansul si o buna parte din rate, reprezentand mai mult de jumatate din valoarea imobilului, dar cu toate acestea nu este achitat inca- CE face exewcutorul in aceste conditii ?
Daca este un imobil cumparat in rate mai mult ca sigur asupra acestuia este instituita o ipoteca legala sau conventionala ... si in aceasta situatie, nu cred ca se poate trece la executare siita fara acordul celui in favoarea caruia este instituita ipoteca.
Nu cred ca este vorba despre rate la o banca, in acest caz imobilul ar fi fost in proprietatea debitorului (nu doar in posesia lui) dar grevat de o ipoteca in favoarea bancii creditoare. Cred ca mai degraba debitorul plateste rate direct la dezvoltator (proprietar) in baza unui antecontrat de vanzare, deci imobilul nu se afla in proprietatea debitoriului decat dupa plata ultimei rate.
Mai bine ar fi sa clarifice initiatorul topicului.
Imobilul este al bancii. Impotriva debitorului exista titlu executor.
Sunt de acord ca nefiind platite toate ratele, imobilul nu este inca al debitorului neputand in principiu sa fie executata proprietatea altuia.
Dar pot fi atacate veniturile debitorului prin care-si face (si) plata taxelor.
Atata doar ca nu vad ce legatura mai are imobilul respectiv cu executarea silita asupra veniturilor (prin poprire) care este desfasurata la nivelul societatii debitorului si firmelor cu care colaboreaza si de la care primeste venituri.