avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Vanzare imobil girat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Vanzare imobil girat

Buna ziua,
Am un imobil cu care am girat pentru cineva la banca.
As dori sa vand acest imobil si am cateva intrebari legate de acest lucru.
1. Pot vinde imobilul, atata timp cat este girat la banca?
2. Daca il vand, iar debitorul nu isi achita ratele la credit, cine va fi executat silit, eu sau cumparatorul imobilului?
3. As putea vinde legal imobilul, cu tot cu obligatia de a garanta creditul (stipulat in acte), daca cumparatorul este de acord cu acest lucru?
Cel mai recent răspuns: scavenger , utilizator 21:40, 20 Februarie 2012
Nu puteti vinde imobilul,este notificat la cf.Doar daca cumparatorul accepta sa il cumpere,chiar daca este grevat de sarcini.In acelasi timp,banca trebuie sa-si dea acordul.
Pentru vanzare, veti avea nevoie si de acordul bancii creditoare.Imobilul va fi in continuare urmarit, dupa cum spune legea,,in mainile oricui s-ar afla,, , cata vreme se afla sub ipoteca.
Imobilul ramane cu ipoteca, daca acel credit nu se plateste, imobilul va fi executat silit indiferent cine e proprietar. Putin probabil sa gasiti pe cineva sa-i vindeti imobil cu ipoteca
Va multumesc pentru raspunsuri.
Este cam ceea ce voiam sa aud.
Persoana careia trebuie sa ii vand imobilul este un fel de asociat la firma pentru care am girat. Prin aceasta persoana s-a facut legatura intre mine si debitor.
Deja mi-a fost achitata o parte din bani, suma pe care o mai am de primit, inainte de a face actele, este mai mica decat valoarea imobilului.
Mie imi era teama ca nu cumva sa vand imobilul, sa fac actele cu persoana respectiva, apoi sa ma trezesc ca sunt executat silit, nemaiavand nici o legatura cu imobilul.
Va multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)
Buna seara,cum se vinde o casa luata prin prima casa? ajutati-ma ... Bogdan10987654321 Bogdan10987654321 Buna seara,cum se vinde o casa luata prin prima casa? Ajutati-ma ,va rog. Au trecut numai 2 ani de la achiziție. Sunt dispus sa le-o las cu totul. Nu mă ... (vezi toată discuția)
Banca mai poate executa silit? mihrac mihrac Buna seara.Prietenul meu a imprumutat e la banca suma de 8000 E prin 2008 a platit decat cateva rate pana in 2009.Nu stiu daca a girat cu casa,el zice ca nu ... (vezi toată discuția)