avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despartiti, sotia nu ma lasa sa am legaturi cu copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despartiti, sotia nu ma lasa sa am legaturi cu copilul

Sunt despartit de sotie, dar n-am deschis actiune de divort pt ca nu doresc asta, sotia nu-mi permite sa iau copilul, trebuie sa-l vad doar in prezenta ei, ce pot face ca sa-l pot avea pt. mai mult timp,de exemplu sa doarma si la mine? Nu am aceleasi drepturi de parinte ca si ea?
Cel mai recent răspuns: Florenta-Beatrice Dan , Avocat 19:54, 24 Iulie 2008
Cat timp sunteti casatoriti se presupune ca exercitati impreuna drepturile parintesti. In momentul in care sotii nu se inteleg singuri, ajung la judecata si atunci un judecator le hotaraste situatia.

In cazul in care divortati, instanta stabileste caruia dintre soti i se incredinteaza copilul spre crestere si educare, in timp ce celalalt va fi obligat la plata pensiei de intretinere pe seama minorului. In cazul in care fostii soti nu se inteleg cu privire la modalitatea in care au grija de copil, iarasi intervine instanta, iar sotul caruia nu i s-a incredintat minorul poate cere sa i se permita sa aiba legaturi personale cu copilul si sa se stabileasca modalitatea de vizitare a acestuia dupa un anumit program.

Insa, cat timp sunteti casatoriti, puteti si dumneavoastra sa luati copilul sa doarma la dumneavoastra pentru ca acesta nu a fost incredintat nici unuia dintre parinti prin hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
avTodincaVeronica, utilizator
popdante a scris:

Sunt despartit de sotie, dar n-am deschis actiune de divort pt ca nu doresc asta, sotia nu-mi permite sa iau copilul, trebuie sa-l vad doar in prezenta ei, ce pot face ca sa-l pot avea pt. mai mult timp,de exemplu sa doarma si la mine? Nu am aceleasi drepturi de parinte ca si ea?

Aveti aceleasi drepturi ca si ea.
Puteti deschide un proces pe calea ordonantei presedintiale.
Incercati sa va angajati un avocat pt a nu avea surprize neplacute.

avocat Claudiu Lascoschi
Solicitati stabilirea unui program de vizitare minor, cu posibilitatea luarii din domiciliul mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedentiala cris_deo cris_deo Buna seara. As vrea sa stiu daca pot introduce actiune pe cale de ordonanta presedentiala pentru a sti si eu ca parinte de situatia copiilor mei deoarece sunt ... (vezi toată discuția)
In ce conditii ivanflorentina50 ivanflorentina50 in primul rind Hristos a inviat , iar in al doilea rind daca sotul meu a abandonat deja casa si copilul nostru au pos sa-i refuz dreptul de a-mi lua copilul la ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor la domiciliul parintelui caruia nu i-a fost incredintat maroma maroma Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: Exista o hotarare judecatoreasca de ordonanta presedintiala prin care s-a acordat program de ... (vezi toată discuția)