Sunt student si lucrez la un program part-time(4h/zi), de aprox 3 luni la un supermarket. Am fost angajat in baza unui contract de munca pe o perioada nedeterminata, iar problema este k momentan nu mai am unde sa locuiesc si nu pot sa mai merg la lucru de pe data de 27, mentionez k nu am primit nici tichetele de masa pe luna trecuta de pe data de 9 cand trebuia s le primesc. Conform art. 38 alin.1 din Constitutie sunt liber s imi aleg locul de munca si profesia, iar conf codului muncii art 79,sectiunea a 8-a pot s imi dau demisia numai dupa un preaviz de minim 15 zile( din cate stiu eu). Nu le prea am cu aceste legi si de aceea va cer ajutorul, sa ma sfatuiti ce as putea sa fac!!! Va multumesc!!!
Atunci puteti demisiona fara preaviz - art.81 alin.8 c.mun. .... sau puteti solicita incetarea c.i.m. cu acordul partilor , situatie in care nu se acorda preaviz - art.55 lit.b C.mun.
Demisie
theo_blonda
in ce circumstante angajatorul privat iti poate desface contractul de munca cu litera I. Ca angajat am dreptul sa plec fara preaziv? Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)