avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional

Buna dimineata,

Imi puteti spune ce se intampla n cazul in care angajatorul emite un act aditional de diminuare a salariului, insa salariatul refuza sa il semneze?


Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 17 Iunie 2011
În conformitate cu dispoziţiile art. 41 alin.1 din Codul muncii, regula în materie de modificare a contractului individual de muncă este modificarea prin acordul părţilor.

Daca refuza sa semneze acel act aditional , in principiu, angajatorul va face tot ce este posibil pentru a dispune concedierea acelui salariat . Cel mai probabil prin desfiintarea postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare act aditional de modificare a salariului la functii de conducere mruazl@yahoo.com mruazl@yahoo.com Printr-o hotarare a consiliului de administratie au fost desfiintate posturile de conducere, astfel persoanele in cauza ocupand functii de ... (vezi toată discuția)
Retrogradarea si next steps shockat shockat Buna ziua, va aduc in atentie un subiect pentru care va solicit sprijinul si consiliere de specialitate. Firma pentru care lucrez intr-o pozitie de middle ... (vezi toată discuția)
Dreptul salariatului gabriela.enache gabriela.enache Buna ziua! De 8 luni lucrez la un supermarket unde am fost angajata ca lucrator comercial pe un anumit raion, lucru specificat si in contractul individual de ... (vezi toată discuția)