avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile elevului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile elevului

Buna ziua,

Am si eu o problema cu diploma de absolvire a liceului.
Am fost la scoala sa-mi ridic diploma dar fara sa observ k are vreo greseala am eliberat-o #-o, cand m-am uitat mai atent pe diploma observ k poza mea era lipita pe o alta diploma a unei fete care avea numele asemanator cu al meu. M-am dus la scoala cand secretarele mi-au dezlipit poza de pe diploma au sesizat k nu mi-am scris numele complet pe spatele pozei, dar cand am eliberat diploma nu m-i s-a verificat buletinul ceea ce ar fi trebuit sa se faca pt k totusi este vb de un act, apoi ele ma puneau sa fac o cerere sa declar nula diploma si sa scriu k eu am facut greseala k nu mi-am scris numele complet dar nu este meseria lor sa verifice pozele inainte de a o lipi, nu tre sa verifice de 5 ori in acelasi loc . ok poate k eu sunt cu capul in nori dar treaba ei e sa verifice si nu pot astepta mult timp, vreau sa dau mai departe la facultate si fara diploma nu pot. :((
VA rog frumos sa ma ajutati si pe mine si sa ma indrumati pt a putea rezolva problema asta cat mai repede posibil?

va multumesc!!
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
georgyana.geo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 11:55, 26 Iulie 2008
Domnisoara va felicit pentru ca ati absovit liceul si va doresc sa urmati cu succes cursurile unei facultati. Am observat ca ati folosit foarte corect litera k in toate frazele folosite pentru redactarea mesajului. As avea o umila rugaminte, in numele Limbii romane scrise, va rog nu mai faceti economie de litere, pentru ca si ea, Limba noastra, are drepturi, nu numai cel care o foloseste.
Ultima modificare: Joi, 24 Iulie 2008
ContSters53762, utilizator
Faceti cum au spus ei daca nu vreti sa-i dati in judecata.Aveti vina si dvs si ei.
Alta procedura nu aveti la indemana.
In dreptul romanesc fiecare om trebuie sa depuna toate diligentele, sa-si indeplineasca toate obligatiile ca sa poata apoi cere ceva cu glas ridicat.
Astfel, in conditiile in care dv. ati fost cu capul in nori, nu aveti dreptul sa cereti altora sa nu fie, cam asa ceva... caci si intr-un proces, vina ar fi impartita...
Prin urmare, admiteti ca ati gresit ambii si mergeti mai departe ca sa va rezolvati problema.

:offtopic: Consultati Regulamentul de postare: www.avocatnet.ro/content/tag...
Extras:"nu este de dorit sa folosesti scrierea cu inflorituri (k, sh, tz, y), cu exceptia cazurilor în care pot aparea confuzii". Multumesc pentru intelegere.
Sa inteleg ca nici cealalta fata nu si-a scris numele complet pe poza? Eu cred totusi ca e vina lor nu a dumneavoastra...
In primul rand diploma nu este nula pentru ca s-a lipit din eroare o alta poza pe ea. Este vorba despre o eroare materiala care nu e susceptibila sa produca consecinte juridice, pentru ca oricum diploma produce efecte doar impreuna cu actele care atesta identitatea posesorului. Era alta situatie daca se gresea numele institutiei, mediile, etc. Regula generala este ca greselile materiale se indreapta din oficiu de catre persoana care a savarsit-o (se aplica si in cazul hotararilor judecatoresti astfel ca nu vad de ce nu se poate aplica in cazul diplomelor, fie ele si de bacalaureat).
In concluzie problema ar trebui sa se rezolve in felul urmator:
1. faceti o cerere scrisa si aratati eroare;
2. cererea va fi inregistrata (data, numar etc.)
3. functionarul scolii va intocmi un proces verbal cu privire la constatarea erorii si indreptarea acesteia;
4. va luati diploma cu fotografia corecta, numai folositi pe acest forum k, y, etc, va inscrieti la facultate, s.a.m.d.
5. daca veti ajunge in invatamant veti verifica cu mare atentie fotografiile elevilor inainte de a le lipi pe diploma, pentru ca, deh, elevii (unii) sunt cu capul in nori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare dacã ma poate ajuta cineva ... georgelaurentiu88 georgelaurentiu88 pe 15.11.2013 am incheiat un contract de inchiriere la o vila pentru perioada 30.12-3.01.2014 am dat avans jumate din suma si restul sumei urmand a se achita ... (vezi toată discuția)
Copilul se incredinteaza cui? CantaCristinaAncuta CantaCristinaAncuta Eu am părăsit domiciliul am depus acte pt div el rev in România peste o sapt si cere sa îl ast copilul acasă acolo unde are el adresa ( adik la domiciliu ... (vezi toată discuția)
Nume gresit pe fotografie de final de cls a iv-a enis enis Buna ziua! Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri legale pot sa fac pentru a rezolva o problema si anume: copilului meu i s-a gresit complet numele pe poza de ... (vezi toată discuția)