Intr-un proces sint chemati in solidar doi piriti pt.raspundere delictuala civila.
Faptele celor doi piriti sint distincte.
Reclamantul sustine ca prejudiciul i-a fost cauzat de ambii piriti,prin modul cum au conlucrat acestia, niciunul dintre cei doi piriti nu si-ar fi putut atinge singur scopul fara celalalt. Dar fapta unuia a avut mai mare importanta decit a celuilalt in cauzarea pagubei.
Este posibil ca hotarirea sa dispuna obligarea piritilor la plata sumei in solidar, dar in cuantum diferit? de ex. 20% din suma unul, 80% celalalt?
Fiind vorba de latura civila a cauzei penale, da, instanta va pronunta o hotarare in care sa stabileasca obligarea paratilor in solidar la plata unei sume, in raport de gradul de vinovatie si intinderea prejudiciului cauzat prin fapta savarsita de fiecare parat.
Va multumesc, dar nu este vorba de o cauza penala, este o cauza doar civila intmeiata pe Art.998 si urm. C.civ.
Ceea ce doresc sa inteleg este daca atunci cind piritii sint chemati in solidar, situatia din intrebare, este sau nu posibil ca dupa administrarea de probe, etc.. instanta sa constate ca un pirit are un grad de culpa mai mare decit celalalt si sa oblige ca repararea prejudiciului sa fie facuta pe masura, un pirit o suma mai mica, celalalt restul. Este posibila o astfel de hotarire?