avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... folosirea siglelor marcilor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

folosirea siglelor marcilor

Buna ziua,

Va rog cine i-mi poate da un sfat cu privire la urmatoarea problema:
Lucrez intr-un service autorizat pe X marca pt care suntem si dealeri. De curand am aflat ca un alt service foloseste aceleasi sigle pt marcile pe care le repara ca si noi cu diferenta ca ei nu sunt si dealeri autorizati de importator.
Are voie aceasta firma sa folosesca siglele?
Si noi in calitate de reprezentanti ce putem face in situatia asta?
Ultima modificare: Vineri, 17 Iunie 2011
mihaela0926, utilizator
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 16:59, 18 Iunie 2011
Daca le folosesc fara acordul titularului pentru reclama, afisaj stradal, cred ca trebuie sa va adresati catre reprezentantii marcii (importator?), pentru ca ei sa actioneze impotriva dealerilor neautorizati, pentru protectia dvs ca dealer autorizat.

Dar daca respectivii fac doar import pe cont propriu, consider ca au voie sa faca publicitate strict produselor pe care le vand, cf. art. 37 din Legea 84/1998
Art.37. - Titularul unei marci inregistrate nu poate cere sa se interzica altor persoane detinerea, oferirea spre vanzare sau comercializarea produselor care poarta aceasta marca, pentru produsele care au fost puse in comert de insusi titular sau cu consimtamantul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa comercializez un produs grozadan grozadan e vorba de un site on-line,intrebarea mea suna de genul pot sa scriu in site vanzari piese auto gama Mercedes de exemplu? sau automat am nevoie de acordul lor ... (vezi toată discuția)
Importator unic robertsega32 robertsega32 Suntem importatori unici pentru un anumit produs (marca de produse) pentru romania. NE putem folosi de art. 35 din Legea 84/1998 pentru a interzice unor ... (vezi toată discuția)
Folosirea fara permis a unui produs sau material publicitar pentru acel produs, marca inregistrata mariatg mariatg Reprezint -cu exclusivitate pentru Romania- un mare producator STRAIN de mobilier ale carui produse sunt, toate, marca inregistrata. Este vorba de elemente ... (vezi toată discuția)