buna ziua am si eu o problema am lucrat ca instalator la o asociatie de proprietari ma fortau sa sudez in subsoluri fara a avea autorizatie sa fac multe ilegalitati si ne mai vrand sa lucrez in aceste conditi mau obligat sami dau demisia dandumi demisia trebuia sa-mi faca lichidarea sami dea restu de bani din salariu dar ei refuza pe motiv ca nu mai vrea comitetu de locatari sa mai mi dea ce pot face ca sami recuperez bani unde trebuie sa ma duc sa fac reclamatie va rog ajutatima
Multumesc pentru raspuns. Inca un lucru : eu in cererea de chemare in judecata am solicitat si despagubiri. Sunt sanse sa fie obligati de instanta sa le plateasca? Multumesc.
Sunt sanse sa obtineti asa ceva ... Art. 253 C.mun. prevede :
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
.....