avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia de intretinere pentru copil major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia de intretinere pentru copil major

Anul acesta am obtinut licenta in urma terminarii cursurilor de zi ( de 3 ani ) . Mai am dreptul la pensie de intretinere din partea tatalui meu ? Doresc sa urmez cursurile de masterat la zi . In perioada dintre obtinerea licentei si admiterea la cursurile de masterat mai am dreptul la pensia de intretinere ? Va multumesc anticipat
Puteti beneficia de pensie de intretinere pana la implinirea varstei de 26 de ani.
Este la latitudinea tatalui meu sa imi dea aceasta pensie de intretinere ? Daca el nu vrea ce se poate face ? In decizia de divort a parintilor mei este mentionata aceasta obligatie pana la majorat . Va multumesc inca o data
Fiind majora, trebuie sa formulati dvs. cerere de stabilire a pensiei de intretinere, cu motivatia ca sunteti in continuarea studiilor. Pensia de intretinere se stabileste de la data introducerii cererii.
Mai concret , tatal meu lucreaza in afara spatiului UE cu contract de munca . Se poate afla salariul pe care il are ? Daca depun o cerere se va stabili suma prin hotarare judecatoreasca ?

Data post: Vineri, 25 Iulie 2008, 06:49
Subiect: RE: Pensia de intretinere pentru copil major

Si sa inteleg ca de cand am luat licenta si pana in momentul in care depun cererea nu beneficiez de pensie de intretinere ? O pot cere retrograd ? Daca el nu doreste platirea acesteia (pentru ca este vorba de sume foarte mari) poate fi constrans prin legislatia actuala ? Multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actionare in judecata pentru neplata pensie alimentara addora addora Buna ziua,am 24 ani iar parintii mei au divortat cand aveam 14 ani ,custodia fiind incredintata mamei mele.Dupa divort tatal meu care locuieste in alt oras,nu ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere brzdaniela brzdaniela In 2010 in urma divorțului s.a stabilit suma de 700 ron pensie pentru 2 copii. In 2014 unul dintre copii a devenit major dar a continuat să se plătească ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Ordu Ordu Copilul meu in virsta acum de 22 ani poate solicita plata pensiei alimentare catre el pe o perioada retroactiva de 6 ani (Ceea ce ar insemna si 2 ani inainte ... (vezi toată discuția)