avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... permis sedere germania?
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

permis sedere germania?

are idee cineva cum se obtine un permis sedere germania de catre un cetatean roman?
Nu vreau sa va "dau" de inteles.
In Germania exista obligatia asigurari medicale.
Pentru persoanele salariate exista casele de asigurari publice (gesetzlich). Prima de asigurare este procentuala din venituri si limitata la o valoare maxima.
In aceasta pot fi acceptati si cei care lucreaza pe cont propriu, independenti. La fel platesc pe baza veniturilor.
Pentru toti se asigura cam aceleasi servicii, indiferent de casa de asigurari.
Pentru salariatii cu venituri mari sau intreprinzatori exista optiunea asigurarii private, care este o valoare independenta de venit, dar de regula mai mare decat la asigurarea obligatorie publica. Si serviciile sunt considerabil mai bune.

De aceea la inceput asigurarea la "gesetzlich" = obligatorie,publica, iar daca veniturile vor permite, trecerea fara dreptul de reintoarcere in asigurarea privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare casatorie anglia carmen 24 carmen 24 salut in vara asta as vrea sa ma casatoresc in anglia cu un cetatean polonez de ce acte as avea nevoie?si de unde as putea sa le iau de aici sau din anglia? ... (vezi toată discuția)
Needed paperwork chayanne87 chayanne87 Hi, I\'m a romanian citizen planning to apply for US citizenship within a month or two. I\'m married to a US citizen and we have 2 minor children together. We ... (vezi toată discuția)
Trimis comisiei eu, va rog fiti de partea dreptatii si promovati-l, prieteni juristi amy_pilot amy_pilot Sirs, I address this to you as I am a young proffessional citizen in the country which has been selected to reach the EU commission the ... (vezi toată discuția)