avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar + 1 ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar + 1 ?

Buna ziua,
vreau sa va prezint o situatie apoi sa va pun o intrebare.
Sora si cu iubitul ei si-au cumparat un apartament prin programul prima casa. Creditul (platit 50/50 de amandoi) este facut pe numele lui pt ca sora are alt credit, iar in acte ca proprietar este trecut doar el.
Intrebarea mea este, sora mea poate sa faca ceva ca sa fie si ea trecuta in acte ca proprietar?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:41, 18 Iunie 2011
sora nu prea are ce face. daca iubitul ei doreste, ii poate vinde jumatate din ap cu acordul creditorului, dupa ce trec 5 ani de la achizitionare
sora dvs are la indemana urmatoarea posibilitate;jumatate din timpul cat este in desfasurare creditul sa il achite dansa la banca(ratele antamate).sa pastreze chitantele aferente.astfel, dupa ce va achita 50% din credit, poate solicita chiar si in instanta sa fie recunoscuta ca si proprietar pe cota de 50%.desigur, daca este si de acord iubitul.
solutii ca sa fie trecuta in acte acum nu are. ar fi fost bine sa se casatoreasca inainte sa faca acel credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coplatitor prima casa Remes Remes Buna ziua, am contractat impreuna cu viitoarea sotie un credit prima casa in care ea este titularul de cont si eu coplatitorul. Am achizitionat un apartament ... (vezi toată discuția)
In caz de partaj Tea81 Tea81 Ma voi casatori peste cateva luni. Eu am o garsoniera, iar viitorul sot are un apartament cu o camera cu credit bancar. Discutam sa vindem garsoniera mea ... (vezi toată discuția)
Credit auto nely32 nely32 In urma cu 3 ani am luat o masina cu credit auto, intre timp am divortat dar nu am facut partaj, in credit suntem trecuti amandoi soti, din noiembrie noi nu ... (vezi toată discuția)