avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca

Buna ;)
Am si eu o nelamurire: in cazul diminuarii primelor acordate angajatilor, pe diferite motive; este posibila declansarea unui conflict de drepturi? Iar in cazul in care este posibila, care ar fi procedura? (Legea 168/1999 prevede la art. 70 ca " Conflictele de drepturi se solutioneaza de catre instantele judecatoresti." )
Cel mai recent răspuns: lolo0112 , utilizator 14:22, 26 Iulie 2008
Cam greu de dovedit acest criteriu de acordare a primelor :(
Da, intr-adevar e cam greu de dovedit, daca nu chiar imposibil. Dar totusi, ce ramane de facut in situatia data?
Daca aveti cum sa dovediti ca acordarea primelor s-a dat in functie de simpatii, atunci puteti introduce o actiune in instanta.
ok. multumesc frumos pt consultanta :)
dar sarcina de a dovedi ca nu si-au efectuat corespunzator atributiile de serviciu, nu ar trebui sa revina conducerii, deci celor care au hotarat diminuarea primelor?
si ce fel de actiune ar trebui introdusa in instanta? ca tot nu m-am lamurit cu treaba asta.

Alte discuții în legătură

Concediere in conflict de munca AureliaStamate AureliaStamate 1. Declanseaza depunerea (de catre angajat) unei plangeri la ITM un confilict de munca? 2. Este adevarat, ca in timpul unui conflict de munca salariatul nu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea acordului de munca dymamaryus dymamaryus Va rog sa-mi transmitetii, care sunt modalitatile de atac pentru nerespectarea acordului de munca? Si cine ar trebui, in mod firesc sa faca demersurile pentru ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca n_ancamaria n_ancamaria Buna ziua, Sotul meu se confrunta cu o problema legata de actvitatea pe care o desfasoara la serviciu. Conform unei anexe la contractul de munca, semnata atat ... (vezi toată discuția)