avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre permisul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre permisul de munca

salutare... am si eu o intrebare ...
eu am inceput sa lucrez in Austria ca ingrijitoare pentru persoane cu handicap.
Am inaintat actele pentru a obtine permisul de munca .
in trecut am avut ceva probleme cu legea in Romania...Si acum ma intreb daca cumva o sa-mi respinga cererea? sau obtinerea permisului de munca nu are legatura cu antecedentele mele???
astept un raspuns ...
va multumesc:D
:D





Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:21, 19 Iunie 2011
nu are nici o problema pentru a obtine un drept de munca pe teritorul austriei cu ce probleme ati avut in romania ,decat ca,angajatorul in baza unui contract de munca va depune la agentur für arbeit (fortele de munca ) si va obtine un arbeitelunginus eu si depinde pe ce perioada este contractul de munca :))
Permisul de muncă se eliberează cu titlu personal şi pentru un anumit land federal, menţionat de angajat. Angajatorul are obligaţia să anunţe perioada exactă (începutul şi sfărşitul raporturilor de muncă) Oficiului regional al forţei de muncă;
Permisul de muncă se acordă de către Oficiul regional al forţei de muncă pe o perioadă de doi ani şi se poate prelungi în anumite situaţii speciale.

De retinut este ca un agajator austriac are dreptul sa angajeze un cetatean al UE, doar in cazul in care inainte inceperii activitatii de munca AMS a emis autorizatia (confirmarea) referitoare la dreptul lui de acces pe piata fortelor de muncă. Angajatorul trebuie sa pastreze in firmă un exemplar al acestei autorizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot primi somaj lucrand in strainatate? torehon torehon Buna ziua Sotul meu a lucrat pt o companie austrica timp de doi ani in Romania, fiind contribuabil aici apoi, expirand contractul i s-a oferit de o firma ... (vezi toată discuția)
Drept de munca germania mitsumm mitsumm Buna am si eu o problema,am gasit o firma de curatenie in hoteluri am primit dreptul de munca insa pt 500 si ceva de ore pe luna is doar 700 de euro si is prea ... (vezi toată discuția)
Drept de munca in germania b0gdan17 b0gdan17 stie cineva dupa cat dimp de munca pot obtine dreptul de munca definitiv in germania?Multumesc (vezi toată discuția)