avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrebare

Am fost angajat acum 2 luni la o firma de constructii pe postul de instalator sanitar. Mi s-a facut constract pe perioada nedeterminata si am renuntat si la somaj. Acum am fost dat afara,impreuna cu un alt coleg, dupa ce am terminat lucrarea pe care o aveam, fara preaviz, fara nimic scris si fara plata care mi se cuvenea pt munca prestata. Angajatorul respectiv foloseste aceasta metoda pt a concedia orice angajat care are aproximativ 2-3 luni de cand lucreaza la firma. Va rog sa-mi spuneti care imi sunt drepturile si cum pot contracara aceasta decizie, si daca ma pot intoarce in somaj daca am fost angajat cu contract pe perioada nedeterminata si am facut cerere de intrerupere somaj.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 12:22, 19 Iunie 2011
Puteti depune o sesizare la ITM si/sau la Inspectia Muncii referitor la incalcarea de catre angajator a dipsozitiilor legale privind relatiile de munca.

Daca vi s-a facut c.i.m. pe durata nedeterminata , atunci pentru a putea beneficia iar de indemnizatia de somaj ar trebui sa indepliniti din nou conditiile prevazute de lege pentru acordarea acesteia, intrucat c.i.m. incheiat pe durata nedeterminata a dus la incetarea platii indemnizatiei de somaj.
1. Daca ati avut CIM pe perioada nedeterminata nu mai puteti intra in somaj decat dupa ce mai cotizati alte 12 luni la somaj.
2. Daca ati primit decizia de concediere atunci o contestati la Tribunalul din judetul in care aveti resedinta si sa cereti si acordarea salariilor neplatite. Fiind litigiou de munca nu platiti taxe.
3. Pentru nerespectarea Codului muncii si a CIM puteti face sesizare si la ITM. Raspunsul primit va poate folosi in instanta de judecata.
Ultima modificare: Duminică, 19 Iunie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Mergeti la I.T.M si depuneti plangere. Sa aveti un exemplar al contractului de munca cu dumneavoastra.
Mergeti la un avocat dumneavoastra si colegul si dati-l in judecata pe nemernic pentru plata salariului si obligati-l sa va reincadreze in munca. Veti avea platit salariul pe toata perioada procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul de lege pentru obligatia de ioancar ioancar Domnilor, Pe ce articol pot intemeia capatul de cerere \\"obligatia angajatorului de a-mi face\\" plata salariului meu ? - este un litigiu de munca. Va ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - somaj intrerupt grasu25 grasu25 am si eu o problema,am fost la o firma de paza 3 zile si nu mi a convenit si le am spus ca nu ma mai duc,nu am semnat nici un contract nu le am dat nici un act ... (vezi toată discuția)
Somaj elisabeta05 elisabeta05 Am avut contract de munca perioada nedeterminata 07.02.2011_23.01.2014 cu demisie cu acordul ambelor parti si contract de munca perioada determinata ... (vezi toată discuția)