am si eu o intrebare poate ma ajuta cineva.sotul meu a decedat in urma cu 2 luni ,avem datorii de 30000de mii de euro. ce ma puteti sfatui :sa fac succesiunea sau nu?sunt obligata sa platesc datoriile daca nu fac succesiunea?ce ma sfatuiti?am si doi copii minori .
Din experienta mamei mele - identica - datoriile trebuie sa le platiti indiferent de situatie. Oricum sunteti singura in masura, nu? Asta in cazul in care dvs si cei 2 copii minori sunteti singurii succesori. Daca doriti sa vindeti ceva pentru a achita datoria, atunci trebuie sa faceti succesiune.
In cazul in care e vorba de un singur credit in val de 30 000 si are gajat ceva pentru el, verificati daca nu iesiti in avantaj daca lasati creditorul sa confiste bunul ipotecat/gajat, asta inainte de a face succesiunea. Discutati cu un economist pentru simularea ambelor variante.
pai daca nu reusesc sa vind eu ap.(este 75% la suta al bancii)cu pretul sumei datoare la banca atunci il vinde banca poate cu mai putini bani si atunci tot ramin datoare .
Din cate stiu eu - dar va recomand un raspuns de la cineva avizat - banca nu are dreptul sa pretinda mai mult decat ceea ce a stabilit la inceput ca garantie.