avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea da sau nu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea da sau nu?

am si eu o intrebare poate ma ajuta cineva.sotul meu a decedat in urma cu 2 luni ,avem datorii de 30000de mii de euro. ce ma puteti sfatui :sa fac succesiunea sau nu?sunt obligata sa platesc datoriile daca nu fac succesiunea?ce ma sfatuiti?am si doi copii minori .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 20 Iunie 2011
Din experienta mamei mele - identica - datoriile trebuie sa le platiti indiferent de situatie. Oricum sunteti singura in masura, nu? Asta in cazul in care dvs si cei 2 copii minori sunteti singurii succesori. Daca doriti sa vindeti ceva pentru a achita datoria, atunci trebuie sa faceti succesiune.
mersi mikas asa ma gindeam si eu ,ma gindeam sa vind ap. care este luat cu credit de la banca si sa achit datoria si apoi mai vad eu.

In cazul in care e vorba de un singur credit in val de 30 000 si are gajat ceva pentru el, verificati daca nu iesiti in avantaj daca lasati creditorul sa confiste bunul ipotecat/gajat, asta inainte de a face succesiunea. Discutati cu un economist pentru simularea ambelor variante.
pai daca nu reusesc sa vind eu ap.(este 75% la suta al bancii)cu pretul sumei datoare la banca atunci il vinde banca poate cu mai putini bani si atunci tot ramin datoare .
Din cate stiu eu - dar va recomand un raspuns de la cineva avizat - banca nu are dreptul sa pretinda mai mult decat ceea ce a stabilit la inceput ca garantie.

Alte discuții în legătură

Ce pot pati daca nu am de unde plati ratele? aida2000 aida2000 Am doua imprumuturi facute la banci si nu am mai platit de doi ani nicio rata. Nu lucrez, nu am niciun venit, m-am despartit de sot, nu legal. In fapt suntem ... (vezi toată discuția)
Informatii divort madalina golea madalina golea astazi am avut primul termen la procesul de divort dar sotul meu a cerut o aminare deoarece nu avea avocat si s-a aminat pe 19 .05.2011.situatia mea este mai ... (vezi toată discuția)
Drepturi sot in caz de divort ursica ursica Sunt casatorita si impreuna cu sotul meu si cei doi copii minori locuiesc intr-un apartament din Bucuresti cumparat pe numele tatalui meu. Pentru ... (vezi toată discuția)