avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bransarea la teava de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bransarea la teava de gaze

Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de apartament.
1.Daca cineva vrea sa se lege de teava de gaz am dreptul sa cer bani?
2.Daca cei cu mansardarea se vor lega de acea teava nu le trebuie aprobare de la mine?
Se vehiculeaza ca nu ar trebuii caci nu am platit nimic.Bun dar socrul meu a platit si imbunatatirile.
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:09, 21 Iunie 2011
Cum spunea si @grandanat mai sus, sunt cazuri si cazuri, insa cel putin in situatia noastra, as. prop. a platit investitia tevii principale (bloc p+10, conducta de ~75 mm), care va garantez ca a costat oarece. De ce-am facuta acest lucru? Deoarece la vremea aceea (2001) multi proprietari sustineau ca nu au nevoie de aceasta reabilitare (conducta veche nu era chiar de aruncat, dar depasise termenul de garantie, ma rog, n-am mai comentat), insa nici nu ne-a aprobat functionarea cu doua retele.
Pe masura ce proprietarii au acceptat separarea de masura, fiecare la randul sau a participat la amorizarea cheltuielii conductei principale.
In cazul dvs. firma care efectueaza mansardarea, are obligatia sa "aduca"gazele naturale la ap. din mansarda si cred si eu ca le-ar fi mai usor sa se "ïntzepe" in conducta existenta, decat sa mai faca o cheltuiala suplimentara, sa de-a alte gauri in toate planseele, ce mai.... asa ca de fapt cel care a suportat investitia (apropo's investitia nu a trecut in prop. firmei de gaze, ca altfel nu mai era necesar acordul proprietarilor, uneori acest acord trebuie autentificat la notar!), este indreptatit sa fie despagubit, fara nici-o rusine. Adica sa-mi fie rusine sa primesc un drept, chiar mostenit... ma faceti sa rad, unde credeti ca va aflati?
......................
Pentru @ma13, dvs. trebuie sa anuntati firma de gaze despre ce ne-ati povestit mai sus, altfel s-ar putea sa va treziti cu o amenda frumusica privind ruperea sigiliului. Nu intru in amanunte, dar chiar nu aveau treba cu sigiliul, dar ma rog... probabil ca chiar a fost nevoie sa se demonteze contorul, dar aveau obligatia sa cheme firma care intretine reteaua sa sigileze la loc contorul. Costa cam 30-40 lei toata lucrarea, mai verifica si o etansietate pe-acolo...
am anuntat si firma de gaze , am reparat si stricaciunea provocata de instalatorii care au facut separarea de gaze la vecina, si va mai spun un secret ,sant administrator contabil ptr scara in discutie . ( MOACA SRL) am si atestat de administrator imobil si( contabil autorizat )
nu am cautat niciodata interesul meu personal ci intelegerea intre vecini , respect
intre proprietari , curatenie pe scara .
:)
Toata stima si respectul nostru. Sa ne anuntati cand vecinii dvs. "pun" de-un soclu pentru statuia din fata blocului, sa fim si noi pe-aproape cu batistele, ca sigur se lasa cu lacrimi de emotie.
Nu sunt impotriva sa ajut o persoana, un grup de persoane, dar toate au o limita. Este o vorba: daca-ti este foame, nu-ti dau un peste, iti dau o undita, te invat sa pescuiesti si la munca... Moca SRL, am mai auzit, dar din ce in ce mai rar. Oricum, este optiunea dvs. si eu o respect!
grandanat a scris:

Depinde de la caz la caz.
Conducta nu este a celui ce a platit, este in proprietatea companiei de gaz. Pe de alta parta la bransare se obisnuia ca beneficiarul sa dea o declaratie prin care nu ingradeste accesul altor proprietari daca acestia ar vrea sa se branseze posterior.
In situatia de fata parerea mea e ca nu aveti nici un drept sa cereti bani pentru noi bransari.
confundati marfa cu ambalajul ...
coloana de contorizare individuala este a investitorilor initiali (plus cei care au contribuit pe parcurs pentru a se bransa) si se intinde de la regulatorul de presiune pina la ultimul nivel la care s-a ajuns
conducta de gaze este teava orizontala de distributie care alimenteaza o zona/cartier/etc si din care sint "trase" bransamentele pentru fiecare abonat... acestea sint cele care, chiar daca sint platite de beneficiari, intra in patrimoniul firmei distribuitoare de gaze.
mai pe intelesul tuturor ... pina la regulatorul de gaze este treaba firmei distribuitoare ...dupa contorul de bloc este treaba asociatiei .... dupa regulator, coloana de contorizare individuala este a investitorilor acesteia
gresit.
eu am platit proiect, materiale, executie si aprobari, deci sunt indrepatatit sa cer cota parte din proiectul coloanei.
bransamentul de la coloana la arzator il plateste separat cel care se branseaza la coloana.

Alte discuții în legătură

Instalatie comuna gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Intrebarea ar fi asa: \"Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si ... (vezi toată discuția)
Instalare teava gaze pentru centrala termica irina_c irina_c Am centrala termica instalata de peste 10 ani iar acum vecinii de apartament isi instaleaza si ei. Am observat ca s-au bransat la teava noastra si nu la ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)