avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... bransarea la teava de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

bransarea la teava de gaze

Sunt o locatara a unui bloc din bucuresti unde se va face vestita mansardare.Apartamentul este pe numele socrului si l-a cumparat avea si centrala de apartament.
1.Daca cineva vrea sa se lege de teava de gaz am dreptul sa cer bani?
2.Daca cei cu mansardarea se vor lega de acea teava nu le trebuie aprobare de la mine?
Se vehiculeaza ca nu ar trebuii caci nu am platit nimic.Bun dar socrul meu a platit si imbunatatirile.
Va multumesc si astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:09, 21 Iunie 2011
carol_lorac a scris:

coloana de contorizare individuala este a investitorilor initiali (plus cei care au contribuit pe parcurs pentru a se bransa) si se intinde de la regulatorul de presiune pina la ultimul nivel la care s-a ajuns

Sustineti cu argumente afirmatia de mai sus si imi scot palaria.
In domeniul gazelor naturale legislatia nu e atat de simpla pe cat pare.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
grandanat, utilizator
cmiep1@yahoo.com a scris:

gresit.
eu am platit proiect, materiale, executie si aprobari, deci sunt indrepatatit sa cer cota parte din proiectul coloanei.
bransamentul de la coloana la arzator il plateste separat cel care se branseaza la coloana.

Ce e gresit?
Poate nu ati citit atent. Mai cititi si recititi pana intelegeti. Cineva cheltuie pentru a schimba instalatia adica monteaza un regulator nou, instaleaza o coloana noua mai groasa de la bransamentul de la intrarea in bloc (acolo se instaleaza noul regulator) pana la ultimul etaj pe scara.
Dupa o luna, doua, un an, doi, vin si ceilalti proprietari sa se branseze la aceasta. Cel care a instalat-o, acheltuit initial, va da acordul celorlalti sa se branseze la aceasta coloana (implicit la regulatorul aferent) contra unei sume de bani. Sigur ca fiecare isi plateste proiectul sau si instalatia sa de la coloana verticala ce trece pe casa scarii (de obicei) pana la aragaz si CT din apartament, trecand prin contoarul propriu de gaz...
Aceasta este instalatia lui individuala, dar odata cu plata cotei pentru coloana instalata pe cheltuiala altui vecin si primirea acordului de la acesta, devine si noul racordat proprietar, coproprietar al coloanei mari si instatiei, de la regulatorul de intrare in scara pana la ultimul etaj.
Explicatia mea reia in mare explicatia corecta data de @carol_lorac si poate este suficienta si pentru @grandanat.
Daca nu e suficient, continuam pana ne lamurim.
Eu cand am facut lucrarea de gaze pentru montarea unei centrale termice de apartament a trebuit sa despagubesc pe proprietarii anteriori chiar si pentru costul unui regulator achitat cu mult inainte de altcineva.
Ce am vrut sa spun este ca firma autorizata care a executat lucrarea mea era foarte bine informata despre suma totala care trebuie sa o platesc investitorilor initiali.Mie mi-au dat o lista cu apartamentele unde trebuie sa obtin acordurile. Pe acea lista aparea exact suma in lei pe care trebuia sa o pregatesc inainte de a suna la usa omului.Sa va spun ca un vecin spunea ca el vrea mai mult decat aparea acolo pe lista?. Am anuntat la firma ca acel vecin doreste mai mult si a ramas sa vorbeasca ei mai departe.Cand m-au trimis din nou sa il caut pe acel vecin pentru acord acesta mi-a deschis usa si nu a mai comentat pretul, nu a mai numarat nici banii, era rosu de rusine.
Deaceea spun ca firma autorizata sa execute acea extindere raspunde si de legalitatea ei, ei cunosc situatia mai bine iar dvs. trebuie sa asteptati sa fiti contactat (daca este cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalatie comuna gaze vasile35 vasile35 Buna ziua, Intrebarea ar fi asa: \"Care sunt partile comune (bunurile privind proprietatea comuna) al instalatiei de gaze a unui bloc (in care si ... (vezi toată discuția)
Instalare teava gaze pentru centrala termica irina_c irina_c Am centrala termica instalata de peste 10 ani iar acum vecinii de apartament isi instaleaza si ei. Am observat ca s-au bransat la teava noastra si nu la ... (vezi toată discuția)
conectare fara acord la conducta de gaz arakys arakys Buna ziua! Vecinul de etaj si-a montat centrala termica de apartament. Nu s-a conectat direct la conducta comuna de gaz de pe casa scarii, a preferat sa se ... (vezi toată discuția)