avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Externalizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Externalizare

Buna ziua ,

O companie multinationala vrea sa externalizeze o anumita activitate . O divizie intreaga va fi prelutata de o firma mult mai mica unde nu exista CCM si alte drepturi obtinute prin ,,lupta" sindicala .
Asa am inteles ca in momentul ,,trecerii" angajatiilor vizati li se termina CM actual si vor semna un nou CM cu firma care le preia si drepturile lor pe care ,,le duc" cu ei evident va avea un termen finit de valabilitate .

1. Intrebarea mea este daca angajatul poate sa refuze semnarea acordului , privind trecerea la firma care preia activitatea externalizata ?

2. Daca poate sa refuze si compania nu i se ofera un alt loc de munca va putea sa fie disponibilizat din motive ce nu tin de persoana salariatului, iar in acest caz va beneficia de salarii compensatorii conform CCM actual ?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gina Iordan , Consultant resurse umane 15:38, 21 Iunie 2011
1. Fiecare salariat pe care doriti sa il "transferati"trebuie sa isi dea demisia/acordul partilor la prima societate.
2. Daca omul nu vrea sa isi dea demisia si nu vreti sa-l mai pastrati pe compania mama,nu aveti cum sa-l fortati sa se mute la cealata companie- faceti concediere pentru desfiintare post, acordati salariatului preaviz de 20 de zile lucratoare+salarii compensatorii ( cate aveti prevazute in CCM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca Ionuț Tudor Ionuț Tudor Buna ziua. La societatea la care lucrez ca si agent de pazăa s-a luat decizia de a de externaliza serviciul de paza iar eu sa fiu angajat la firma care preia ... (vezi toată discuția)
Firma se muta la 600km, e concediere colectiva? ce obligatii are angajatorul? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk O firma română cu capital străin, de producţie, 15 angajaţi, se pregăteşte să rezilieze prematur contractul de închiriere a atelierului şi să-şi ... (vezi toată discuția)
Calcul salarii compensatorii ioana.boriceanu ioana.boriceanu Buna ziua! Lucrez la o firma multinationala din 1 aprilie 2008,deci de 8 luni, pe un post de Group Planner (planificator de logistica). Acum 2 saptamani am ... (vezi toată discuția)