avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare Externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare Externa

Buna ziua tuturor,
Va rog mult de tot sa-mi spuneti si mie cum se procedeaza cu o comp externa.
Avem un client din Japonia care ne este si furnizor ( prestari servicii atat noi cat si el). Noi il facturam in euro iar el in usd, la sfarsit de luna ne trimite un statment cu tot ce avem sa-i platim din care pe statement ne scade si facturile noastre in euro, iar noi platim diferenta.
Nota contabila: 401 = 411
Trebuie declarata undeva aceasta compensare? La BNR cumva? ce documente sunt necesare? st
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 13:06, 21 Iunie 2011
Nu trebuie declarata (niciunde).
Statement-ul este suficient pentru inregistrarea in contabilitate.
Multumesc
Toate cele bune.
Conform Norma BNR 26/12.06.2006 art.9 rezidentii au obligatia de a raporta catre BNR toate operatiunile nemonetare efectuate cu nerezidenti.

[ link extern ]
[ link extern ]


Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensari cu parteneri nerezidenti alinanicoleta86 alinanicoleta86 Buna Ziua, Societatea noastra prestateaza servicii pe cale electronica si face compensari cu parteneri externi. Pentru clientul din China intocmim ordinul ... (vezi toată discuția)
Compensare creante datorii partener extern marianamoraru marianamoraru Buna ziua, As dori sa stiu daca exista un document anume pentru comensarea datoriilor reciproce dintre o firma romaneasca si o firma externa.Daca nu,cum se ... (vezi toată discuția)
Compensare externa smsimona smsimona buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)