avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare externa

buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac compensare intre 3 persoane(din care doua romane si una straina) intrucat intre 2 pers.jur. nu am facturi reciproce .multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: felideni , utilizator 10:39, 21 August 2010
se poate face aceasta compensare in trei, nu vad o problema aici;
doar trebuie respectata procedura prevazuta de og 77 (parca din 1999) care reglementeaza procedura intre rezidenti (formulare si valori de la care e obligatorie compensarea prin IMI ) ; daca e nevoie, spuneti si discutam
Firma straina, daca inteleg corect - este pozitionata din punct de vedere al compensarii intre cele doua firme romanesti. Este nerezidenta ?
Daca este astfel , nu se folosesc documentele din OUG 77 / 1999 si NM - HG 685 /1999 . In acest caz nu cred ca mai este posibila .
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2009
alcibiade, utilizator
initiatorul topicului nu a precizat pozitia firmei straine ;
@alcibiade : ati spus :
"In acest caz nu cred ca mai este posibila . "
De ce ?
Da,firma straina este nerezidenta.Raportarea catre BNR ,operatiuni nemonetare prevede atat incasari cat si plati ale aceleasi companii raportoare pe cand in cazul meu o firma romaneasca trebuie sa raporteze doar incasari si o alta firma romaneasca sa raporteze doar plati ceea ce ma face sa imi pun intrebarea daca mai este posibil,sau nu am cadrul legal necesar?multumesc frumos.
da, m-am uitat si eu pe anexa care trebuie completata, cf normei 26 bnr si intradevar , compensarea in trei nu merge , pentru motivul pe care l-ati expus mai sus

@alcibiade : am inteles acum :)

Alte discuții în legătură

Compensare creante datorii partener extern marianamoraru marianamoraru Buna ziua, As dori sa stiu daca exista un document anume pentru comensarea datoriilor reciproce dintre o firma romaneasca si o firma externa.Daca nu,cum se ... (vezi toată discuția)
Compensare intre un agent economic din romania si unul din ue noiembriesm noiembriesm Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care este parerea dvs prind compensare intre doi agenti economici, unul din Romania si unul din ... (vezi toată discuția)
Compensare mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, ... (vezi toată discuția)