buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac compensare intre 3 persoane(din care doua romane si una straina) intrucat intre 2 pers.jur. nu am facturi reciproce .multumesc frumos.
se poate face aceasta compensare in trei, nu vad o problema aici;
doar trebuie respectata procedura prevazuta de og 77 (parca din 1999) care reglementeaza procedura intre rezidenti (formulare si valori de la care e obligatorie compensarea prin IMI ) ; daca e nevoie, spuneti si discutam
Firma straina, daca inteleg corect - este pozitionata din punct de vedere al compensarii intre cele doua firme romanesti. Este nerezidenta ?
Daca este astfel , nu se folosesc documentele din OUG 77 / 1999 si NM - HG 685 /1999 . In acest caz nu cred ca mai este posibila .
Da,firma straina este nerezidenta.Raportarea catre BNR ,operatiuni nemonetare prevede atat incasari cat si plati ale aceleasi companii raportoare pe cand in cazul meu o firma romaneasca trebuie sa raporteze doar incasari si o alta firma romaneasca sa raporteze doar plati ceea ce ma face sa imi pun intrebarea daca mai este posibil,sau nu am cadrul legal necesar?multumesc frumos.
da, m-am uitat si eu pe anexa care trebuie completata, cf normei 26 bnr si intradevar , compensarea in trei nu merge , pentru motivul pe care l-ati expus mai sus
Compensare
mihaela2513
Buna ziua.
Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.