avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general compensare externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

compensare externa

buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac compensare intre 3 persoane(din care doua romane si una straina) intrucat intre 2 pers.jur. nu am facturi reciproce .multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: felideni , utilizator 10:39, 21 August 2010
se poate face aceasta compensare in trei, nu vad o problema aici;
doar trebuie respectata procedura prevazuta de og 77 (parca din 1999) care reglementeaza procedura intre rezidenti (formulare si valori de la care e obligatorie compensarea prin IMI ) ; daca e nevoie, spuneti si discutam
Firma straina, daca inteleg corect - este pozitionata din punct de vedere al compensarii intre cele doua firme romanesti. Este nerezidenta ?
Daca este astfel , nu se folosesc documentele din OUG 77 / 1999 si NM - HG 685 /1999 . In acest caz nu cred ca mai este posibila .
Ultima modificare: Duminică, 20 Decembrie 2009
alcibiade, utilizator
initiatorul topicului nu a precizat pozitia firmei straine ;
@alcibiade : ati spus :
"In acest caz nu cred ca mai este posibila . "
De ce ?
Da,firma straina este nerezidenta.Raportarea catre BNR ,operatiuni nemonetare prevede atat incasari cat si plati ale aceleasi companii raportoare pe cand in cazul meu o firma romaneasca trebuie sa raporteze doar incasari si o alta firma romaneasca sa raporteze doar plati ceea ce ma face sa imi pun intrebarea daca mai este posibil,sau nu am cadrul legal necesar?multumesc frumos.
da, m-am uitat si eu pe anexa care trebuie completata, cf normei 26 bnr si intradevar , compensarea in trei nu merge , pentru motivul pe care l-ati expus mai sus

@alcibiade : am inteles acum :)

Alte discuții în legătură

Compensare creante datorii partener extern marianamoraru marianamoraru Buna ziua, As dori sa stiu daca exista un document anume pentru comensarea datoriilor reciproce dintre o firma romaneasca si o firma externa.Daca nu,cum se ... (vezi toată discuția)
Compensare intre un agent economic din romania si unul din ue noiembriesm noiembriesm Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care este parerea dvs prind compensare intre doi agenti economici, unul din Romania si unul din ... (vezi toată discuția)
Compensare mihaela2513 mihaela2513 Buna ziua. Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, ... (vezi toată discuția)