buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac compensare intre 3 persoane(din care doua romane si una straina) intrucat intre 2 pers.jur. nu am facturi reciproce .multumesc frumos.
se poate face aceasta compensare in trei, nu vad o problema aici;
doar trebuie respectata procedura prevazuta de og 77 (parca din 1999) care reglementeaza procedura intre rezidenti (formulare si valori de la care e obligatorie compensarea prin IMI ) ; daca e nevoie, spuneti si discutam
Firma straina, daca inteleg corect - este pozitionata din punct de vedere al compensarii intre cele doua firme romanesti. Este nerezidenta ?
Daca este astfel , nu se folosesc documentele din OUG 77 / 1999 si NM - HG 685 /1999 . In acest caz nu cred ca mai este posibila .
Da,firma straina este nerezidenta.Raportarea catre BNR ,operatiuni nemonetare prevede atat incasari cat si plati ale aceleasi companii raportoare pe cand in cazul meu o firma romaneasca trebuie sa raporteze doar incasari si o alta firma romaneasca sa raporteze doar plati ceea ce ma face sa imi pun intrebarea daca mai este posibil,sau nu am cadrul legal necesar?multumesc frumos.
da, m-am uitat si eu pe anexa care trebuie completata, cf normei 26 bnr si intradevar , compensarea in trei nu merge , pentru motivul pe care l-ati expus mai sus
Compensare
mihaela2513
Buna ziua.
Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, ... (vezi toată discuția)