Buna ziua.
Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, iar firma B refactureaza firmei C combustibilul, firma C factureaza prestari servicii firmei D, iar firma D plateste direct firmei A combustibilul.Cum procedez in acest caz ca sa-mi sting toate datoriile? Mentionez ca fima A si firma D sunt firme externe.
Va rog mult cu un raspuns.:(
Iti recomand sa te interesezi cu privire la cambie (prin care obligi un debitor al tau sa plateasca datoria pe care o are fata de tine unui creditor al tau) si/sau cesiunea de creanta.
IMI sau ordine de compensare nu se pot face decat pe 2 SC.
In plus.. B si C trebuie sa declare operatia de compensare la BNR .Rezidenţii care realizează operaţiuni nemonetare cu nerezidenţii direct şi nu prin intermediul unei instituţii financiare, au obligaţia de a raporta aceste tranzacţii la Banca Naţională a României – Direcţia Statistică.
Compensare externa
smsimona
buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)