avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Compensare

Buna ziua.
Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, iar firma B refactureaza firmei C combustibilul, firma C factureaza prestari servicii firmei D, iar firma D plateste direct firmei A combustibilul.Cum procedez in acest caz ca sa-mi sting toate datoriile? Mentionez ca fima A si firma D sunt firme externe.
Va rog mult cu un raspuns.:(
Cel mai recent răspuns: mihaela2513 , utilizator 16:49, 17 Ianuarie 2013
Iti recomand sa te interesezi cu privire la cambie (prin care obligi un debitor al tau sa plateasca datoria pe care o are fata de tine unui creditor al tau) si/sau cesiunea de creanta.

IMI sau ordine de compensare nu se pot face decat pe 2 SC.
In plus.. B si C trebuie sa declare operatia de compensare la BNR .Rezidenţii care realizează operaţiuni nemonetare cu nerezidenţii direct şi nu prin intermediul unei instituţii financiare, au obligaţia de a raporta aceste tranzacţii la Banca Naţională a României – Direcţia Statistică.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare creante datorii partener extern marianamoraru marianamoraru Buna ziua, As dori sa stiu daca exista un document anume pentru comensarea datoriilor reciproce dintre o firma romaneasca si o firma externa.Daca nu,cum se ... (vezi toată discuția)
Compensare intre un agent economic din romania si unul din ue noiembriesm noiembriesm Buna ziua, Va rog sa aveti amabilitatea sa-mi spuneti care este parerea dvs prind compensare intre doi agenti economici, unul din Romania si unul din ... (vezi toată discuția)
Compensare externa smsimona smsimona buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)