Buna ziua.
Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, iar firma B refactureaza firmei C combustibilul, firma C factureaza prestari servicii firmei D, iar firma D plateste direct firmei A combustibilul.Cum procedez in acest caz ca sa-mi sting toate datoriile? Mentionez ca fima A si firma D sunt firme externe.
Va rog mult cu un raspuns.:(
Iti recomand sa te interesezi cu privire la cambie (prin care obligi un debitor al tau sa plateasca datoria pe care o are fata de tine unui creditor al tau) si/sau cesiunea de creanta.
IMI sau ordine de compensare nu se pot face decat pe 2 SC.
In plus.. B si C trebuie sa declare operatia de compensare la BNR .Rezidenţii care realizează operaţiuni nemonetare cu nerezidenţii direct şi nu prin intermediul unei instituţii financiare, au obligaţia de a raporta aceste tranzacţii la Banca Naţională a României – Direcţia Statistică.
Compensare externa
smsimona
buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.