As dori sa stiu daca exista un document anume pentru comensarea datoriilor reciproce dintre o firma romaneasca si o firma externa.Daca nu,cum se poate face aceasta compensare ?
Multumesc !
vedeti si norma 26 bnr ; aveti obligatia unei raportari statistice daca faceti o astfel de operatiune de compensare cu un nerezident
Art. 9. - Rezidenţii care realizează operaţiuni nemonetare au obligaţia să raporteze letric aceste tranzacţii la Banca Naţională a României - Direcţia statistică, până la data de 20 a lunii următoare celei pentru care se face raportarea, prin completarea şi transmiterea anexei nr. 6.
k) operaţiuni nemonetare - operaţiuni de natura balanţei de plăţi, care se desfăşoară fără transferarea de fonduri, în totalitate sau parţial, cum ar fi bartere, compensări (netting), aranjamente de cliring şi altele asemenea.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Compensare externa
smsimona
buna,stiu ca exista obligatia de raportare la BNR a compensarilor dintre o persoana jur.rom.si una straina,dar am o particularitate si anume daca pot sa fac ... (vezi toată discuția)
Compensare
mihaela2513
Buna ziua.
Doresc sa fac o compensare intre 4 societati si nu stiu cum sa fac procesul verbal de compensare.Firma A factureaza combustibil firmei B, ... (vezi toată discuția)