avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Girant la ananghie
Discuție deschisă în Executare silită

Girant la ananghie

Va salut!
Un bun prieten si-a girat in 2005 fosta sotie care a luat un credit de nevoi personale de la o banca. Garantia, conform contractului "inseamna garantia reala mobiliara de prim rang, avand ca obiect Creantele si soldul Contului, constituita de Garant in favoarea Creditorului prin prezentul contract", precum si "garantarea de catre, si cesionarea veniturilor girantului/girantilorale caror venituri nete lunare sa fie suficiente achitarii sumei datorate de titular bancii".
La scurt timp au divortat iar ea a disparut, afland de la cunostinte comune ca s-ar afla prin Elvetia. Astfel, au inceput somatiile prin anul 2007, iar de prin toamna 2007 au incetat, prietenul meu crezand ca fosta si-a platit ratele. Pana azi, cand a primit o comunicare de la executorul bancii, conform careia era informat ca atat lui cat si "fostei" le-au fost poprite conturile bancare(se insira toate bancile) conform art. 452 si urm. C.p.p.
Are dreptul executorul sa faca asta? Ce mai urmeaza? Ce poate face prietenul meu in acest caz?
Sa nu-mi spuneti ca trebuie sa plateasca..."Fosta" a plecat cu tot cu bunuri comune(autoturism etc), i-a furat un card bancar(pe care dupa ce l-a lichidat l-a predat bancii). Mai mult, la partaj aceasta nu s-a prezentat, iar prietenul meu neputand indica adresa din strainatate, procesul s-a suspendat, iar ea e desigur, bine mersi.
Multumesc anticipat,
Laura
Cel mai recent răspuns: warm_rain , utilizator 00:05, 2 August 2011
Domnule avocat Julea Stefan, va multumesc pentru raspunsuri.....eu am insa o nelamurire.... "nu se executa intai bunurile titularului si apoi ale girantului ci oricare dupa bunul plac al bancii" .... de ce se executa dupa bunul plac al bancii? .... nu inteleg asta.... sa presupunem : titularul de credit are in posesie un autovehicul, o casa, este si salariat....girantii (in numar de 2) sunt doar salariati....

Va rog imi puteti spune daca se poate ca hotararea judecatoreasca irevocabila pentru achitarea datoriilor sa fie doar pe numele girantilor? si daca da ....de ce?


Va multumesc.

p.s. unul din giranti nu a primit citatia pentru prezentare la proces....iar pe hotarare scrie ca s-a judecat in lipsa, cum se poate acest lucru atata timp cat nu a avut cunostinta despre acest proces.... Va multumesc inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executor bancar dascalescu_c dascalescu_c as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)