avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comanda magazin online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comanda magazin online

Buna ziua , am si eu o problema la care caut un raspuns , acum cateva zile am dat comanda de un telefon pe un magazin online ( nu dau nume ca nu e frumos). Astazi mi-au dat mail ca nu au un termen cand se poate aduce telefonul acela si ca daca vreau sa pastrez comanda. Le raspund la mail ca vreau sa pastrez comanda , ei imi trimit inapoi ca au lasat comanda deschisa dar pretul este valabil doar 2 zile. Nu mi se pare normal acest lucru mai ales ca pe site-ul lor nu este scris ca la produsele unde statusul este "la comanda" pretul este valabil doar 2 zile de la data efectuarii comenzii. Ce pot face in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: PeRuZzI , utilizator 11:07, 21 Iunie 2011
Depuneti plangere la OPC.
Daca e in euro, e posibil, datorita cursului de schimb.
E in LEI , e magazin din Romania. Am sa apelez la OPC daca nu o rezolv amiabil cu ei. Multumesc
Firma are obligatia sa livreze la pretul afisat, respectiv la pretul din momentul in care s-a dat comanda. Indiferent ca livreaza intr-o zi, in zece zile sau in 3 luni. Si indiferent daca pretul este in lei sau in euro. Costa 100 Euro = 425 RON la cursul de azi, platesti ori 425 RON ori 100 Euro, depinde cum este prevazut in contract.

Ei pot sa informeze in general ca pretul afisat are valabilitatea de cateva zile, in sensul ca dupa data respectiv pretul va fi schimbat. Cine v-a da atunci comanda va plati pretul afisat.

Pot sa le raspunzi ca daca nu primesti la pretul afisat fie nu vei accepta livrarea, fie nici nu dai comanda.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
kappauser, utilizator
Ideea e ca ei nu au anuntat decat atunci cand i-am intrebat eu daca pretul ramane acelasi ( ma gandeam ca fac ei vre-o "smecherie"). Mi-au trantit-o in nas ca pretul e valabil doar 2 zile de la data comenzii ceea ce nu mi se pare corect , adica eu am facut comanda cu un pret iar dupa 2 zile mi-l afisezi cu pretul dublu. Daca nu vor sa livreze produsul la pretul din comanda o sa le fac reclamatie la OPC si nu sunt singurul.

P.S. Pe site la ei nu scrie ca pretul este valabil doar 2 zile.
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
PeRuZzI, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionari bunuri si nerespectarea termenului de livrare Diana_Dienush Diana_Dienush Buna ziua, As dori o recomandare din partea dvs. Problema sta in felul urmator: Am fost recent la magazinul X de bijuterii si am cerut sa ne prezinte ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere la opc ? viliezwarez viliezwarez Buna ziua ma confrunt cu urmatoarea problema am comandat 2 produse de pe un site de cumparaturi cu adresa etc.Am primit un mail de confirmare,la contul de ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi online the_pandemic the_pandemic Buna dimineata! Cred ca va este arhicunoscuta problema vis-a-vis de anularea comenzilor de Black Friday. Si eu am patit-o, insa la mine situatia a fost putin ... (vezi toată discuția)