avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezlipire teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezlipire teren

Buna ziua,dupa moartea tatalui meu am facut succesiune.Mostenitori suntem eu si mama mea.Spuneti-mi si mie va rog cate sferturi imi revin mie ca fica?
As vrea sa imi separ partea de a mamei si sa o vand,se poate sa imi spuneti si mie ce proceduri sunt? mentionez ca exista doar cadastru.Multumesc.

Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 00:58, 21 Iunie 2011
Daca ati dezbatut succesiunea, cititi cu atentie certificatul de mostenitor, acolo sunt mentionate cotele de mostenire care v-au revenit fiecaruia (trei sferturi dvs. si un sfert mama). Acum depinde ce cuprinde masa succesorala, daca bunurile mostenite au fost dobandite de ambii parinti in timpul casatoriei, atunci dvs. ati mostenit 3/4 din jumatatea care a apartinut tatalui (cealalata jumatate este a mamei plus un sfert din jumatatea tatalui). Ca sa faceti partajul voluntar, trebuie sa aveti cadastru si intabulare pe numele mostenitorilor, apoi va adresati unui notar public pentru intocmirea actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea ioan4 ioan4 am o intrebare: parintii mei au divorta eu am 23 de ani si locuiesc cu mama. port numele de familie a tatalui dar mama s-a recasatorit si are alt nume. din ... (vezi toată discuția)
Succesiune mediaset mediaset care este cota parte de mostenire dintre o mama si doi fii si daca un fiu poate deschide succesiunea fara acordul celuilalt fiu si ce posibilitati are celalt ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul ... ALidia23 ALidia23 Bună ziua! Părinții meu au divorțat și nu au făcut partajul deoarece tatăl meu la un an după divorț a decedat. Bunurile ii rămân toate mamei s.au ... (vezi toată discuția)