avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la averea parintilor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la averea parintilor

soacra mea a facut acte pe toate proprietatile cumnatei mele,sotul meu poate ataca dupa moartea ei actul de vinzare facut de soacra mea?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 03:42, 21 Iunie 2011
Da, poate, insa daca exista acte de vanzare -cumparare va trebui sa demonstreze ca este de fapt donatie deghizata si ca sora sotului dvs. nu a platit un pret.
Donatiile pot fi reduse atunci cand incalca rezerva succesorala a altor succesibili.
Se poate cere in instanta sa se constate nulitatea acestor acte de vanzare cumparare, din punct de vedere al "pretului neserios"-caci presupun ca respectivele proprietati nu le-a vandut la pretul pietii ci cu mult sub, fiind de fapt o donatie deghizata si astfel se poate constata nulitatea actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare cumparare pentru pret lezionar? andipop77777 andipop77777 Buna ziua. Cu referire la Art. 1222 din noul cod civil. Este vorba despre un contract de vanzare cumparare intre tatal meu (decedat) si sora mea. I-a ... (vezi toată discuția)
Drept rezervatar ice age ice age Parintii mei, care sunt inca in viata, au avut la un moment dat un apartament, o casa si trei masini. Acum cativa ani, au dat sorei mele apartamentul prin act ... (vezi toată discuția)
Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)