avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare pentru pret ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare pentru pret lezionar?

Buna ziua.

Cu referire la Art. 1222 din noul cod civil.

Este vorba despre un contract de vanzare cumparare intre tatal meu (decedat) si sora mea. I-a fost vandut un imobil la un pret de aprox. 5 ori mai mic decat cel real. Contractul a fost facut in 2013. Sora mea l-a pacalit, stiind ca nu mai are mult de trait a profitat de ocazie ca sa ma inlature mine si pe fratele mai mic de la succesiune...

Asadar, pot eu ca tert la contract sa cer constatarea nulitatii pe motiv de pret lezionar? Stiu ca as putea in caz de neplata/pret neserios insa aici nu se aplica.

Va multumesc anticipat.

Si inca ceva... daca trece un an, nu mai pot face nimic?
Cel mai recent răspuns: andipop77777 , utilizator 20:11, 13 Septembrie 2014
Puteti cere anularea contractului doar daca putetio face dovada ca a fost o donatie deghizata si ca nu s-a platit nici un pret in realitate. Prin instrainare s-a urmarit sa fiti inlaturat de la mostenire insa aveti dreptul la rezerva succesorala .
Va multumesc pentru raspuns.

Deci sa inteleg ca anularea pe motiv de pret lezionar poate fi ceruta doar ce vanzator/cumparator, nu si de un tert interesat cum as fi eu in cazul de fata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la averea parintilor safta67 safta67 soacra mea a facut acte pe toate proprietatile cumnatei mele,sotul meu poate ataca dupa moartea ei actul de vinzare facut de soacra mea? (vezi toată discuția)
Pret neserios fresh6789 fresh6789 Buna seara! Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? ... (vezi toată discuția)
Act vanzare teren danielovski danielovski As vrea va rog sa stiu daca se poate ataca un act de vanzare autentic , 2005, dat fiind faptul ca la acea data procura nu era autentica (au fost 3 proprietari) ... (vezi toată discuția)