avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Sotia mea nascuta la 03.08.1955 a fost pensionata pe caz de boala la data de 04.02 2003, data la care avea stagiu de cotizare de 24 ani 10 luni si 27 zile, fiind incadrata atunci in gradul 2 de pensionare.De atunci si pana in acest an a fost la revizuire fiind mentinut gradul 2 de invaliditate
Acum, la noua revizuire a fost schimbat gradul de invaliditate din 2 in 3.
Mentionez ca nu au intervenit schimbari in bine in starea ei de sanatate ci dimpotriva starea sanatati s-a agravat.
Intrebarea noastra este totusi mai mult legata de cuantumul pensiei pe care o va primi in urma acestei modificari, banuind ca s-a recurs la asa ceva pentru diminuarea pensiei. Imi puteti spune care va fi valoarea pensiei pe care o va primi in urma acestei modificari. Mentionez ca acum( fiind in gradul 3) pensia pe care o primeste este in valoare de 480 lei.
480 de lei reprezinta valoarea pensiei de invaliditate gradul 2 si nu 3 cum specificati in paranteza.Pentru gradul 3 de invaliditate,eu aproximez ca pensia va fi de aproximativ 455 de lei.Fac precizarea ca este aproximarea mea si nimic mai mult.Ea va fi comfirmata sau infirmata la primirea primei pensii de grad 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie grad 3 got2i got2i Buna ziua.Din luna octombrie 2017 sunt pensionat gradul 3 invaliditate.Mentionez ca am o vechime se 30 de ani si varsta 53,Pensia a venit in valoare de 701 ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate maria_corina29 maria_corina29 buna ziua, tatal meu este iesit pe caz de boala la pensie de cativa ani cu gradul 3. zilele astea a suferit o interventie la inima din cauza unui infart si ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate.neretroactivitatea legii. Panait Ion Marius Panait Ion Marius Bună ziua ! Acum aproximativ o lună de zile am depus o contestație la Tribunalul Târgoviște împotriva Deciziilor de revizuire privind pensia de ... (vezi toată discuția)