avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

buna,
va rog sa ma informati cum pot verifica daca s-a inregistrat un CIM pe care l-am transmis pin revisal,treb sa merg la itm sa intreb?
si daca s-a inregistrat,cum fac sa-l anulez?...adica respectivul angajat nu mai lucreaza ...trebuie doar sa trimit iar revisalul cu incetarea contractului?
va multumesc frumos pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 24 Iunie 2011
da, trebuie sa faci o noua comunicare cu incetarea contractului individual de munca.
am inteles...multumesc..dar trebuie sa fac si o decizie de incetare nu?si demisia scrisa a angajatului
Puteti intocmi o decizie prin care se constata incetarea contractului individual de munca ca urmare a demisiei salariatului, dar nu este impusa de legislatie aceasta masura. Ati intocmit "Nota de lichidare" pentru salariatul respectiv ?
Art.31 alin.3 C.mun. prevede ca, pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Asadar, nici nu mai este nevoie ca salariatul sa-si dea demisia.

Nota de lichidare nu are nicio tangenta cu decizia de incetare a raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Resurse umane lucretia_micu lucretia_micu Buna ziua! Am si eu doua nelamuriri:1-Daca o societate comerciala cu 2 actionari nu are angajati pentru ca doar ei presteaza munca in societatea lor,mai ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - neprezentare salariat Mihaela2003 Mihaela2003 Buna dimineata. Ieri am incheiat un contract de munca cu un viitor salariat, semnat de catre el,aseara tarziu am transmis revisalul si acum dimineata am fost ... (vezi toată discuția)
Preaviz in perioada de proba? cristina_2345 cristina_2345 Buna ziua, Am semnat un contract de munca pe care scria 20 zile lucratoare perioada de proba si 21 zile lucratoare perioada de preaviz in cazul ... (vezi toată discuția)