avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru schimbarea numelui de familie?Nu ne-am schimbat numele la casatorie din diferite motive, vrem s ao facem acum , se poate ce trebuie facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:46, 21 Iunie 2011
se poate face o cerere la primăria de domiciliu, prin care solicitați schimbarea numelui pe cale administrativă. nu este ușor de obținut. în cerere trebuie să treceți motive suficient de temeinice pentru a vă fi aprobată. după depunerea cererii vi se va spune ce trebuie să mai faceți sau cât trebuie să așteptați.
Dupa parerea mea, Schimbarea de nume, presupune anularea actului de stare civila. Anularea unui astfel de act care are un duplicat si un Nr. in registrul starii civile, consider numai printr-o hotarare judecatoreasca.
Am cunoscut un caz aproape similar, cand din greseala in Certificatul de Nastere au fost strecurate greseli de nume a unui parinte, Deabia la partajul succesoral s-a depistat greseala, si a trebuit sa formuleze o actiune in anulare a tuturor actelor ce au succedat actului declarat nul, si refacerea dupa numele nou si corect.
Deci; consider ca schimbarea numelui se face numai print-o hotarare judecatoreasca.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume AlbertAndrey79 AlbertAndrey79 Buna seara eu trebuie sa ma duc sa-mi refac buletinul care mi-a expirat,intrebare mea este,imi pot schimba numele Adica in numele mamei mele(daca da ce ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume livglow livglow Buna ziua! As dorii sa stiu daca se poate schimba numele cu cel al concubinului fara sa ne casatorim. Ne dorim acest lucru pentru ca urmeaza sa aducem pe ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui si a adresei din buletin fara decizia instanþei. Baboo Baboo Fiica mea s-a separat si doreste schimbarea numelui inainte de divort. Este posibil? Ce trebuie facut pentru aceasta , ca schimbarea numelui sa se faca doar ... (vezi toată discuția)