avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cine plateste?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cine plateste?

Sora mea fiind divortata, avand apartamentul ei prorpiu si obtinand custodia copilului (renuntand tatal la copil) s-a imbolnavit de schizofrenie. Ea a facut 2 descoperiri card+1 banca in total 600 lei/luna care a platit cum a putut ( valoare totala este de 20.000 lei). Fiind internata cam in doua etape circa 3 luni am platit eu fratele si cu nevasta + ingrijirea copilului cu gandul ca va fi bine, dar din pacate nu a fost asa si dupa parerea medicilor va beneficia de o pensie pe caz de boala de circa 400-500 lei, desi are copilul obtinut( copilul avand si handicap). Desi este in intarziere cu ratele familia mea nu asi mai permite sa plateasca toate utilitatile la apartamentul ei. Acum este din nou in spital si ratele iar vin . Va rog mult din tot sufletul ce pot face?? deorece nu detin acesti bani si deja m-am si imbolnavit . Va rog mult un raspuns cat mai urgent . Va multumesc foarte mult.
Incercati sa solicitati sprijin material de la DGASPC-ul teritorial (sora dvs.- familie monoparentala) si de la ONG-uri care va pot ajuta in acest sens.

Eventual poate obtineti o reesalonare a platii debitelor sau o suspendare a acestora, avand in vedere situatia dificila prin care trece sora dvs.

Incercati, in viitor sa obtineti o punere sub interdictie a acesteia pentru a evita alte complicatii (credite/descoperiri de card).
Scuzatima dar copilul cu cine ramane??? cum este cu protectia copilului???/ si daca nu mai platim ce se poate intampla??? ai ia apartamentul??/
Ultima modificare: Marți, 21 Iunie 2011
mita1982, utilizator
poate ar fi bine sa luati legatura si cu tatal, poate cere dansul reincredintarea copilului.
puteti merge si la autoritatea tutelara, poate va invata si dansii mai bine ce aveti de facut
mita1982 a scris:

Scuzatima dar copilul cu cine ramane??? cum este cu protectia copilului???/ si daca nu mai platim ce se poate intampla??? ai ia apartamentul??/


Sesizati DGASPC-ul teritorial cu aceasta problema si se va dispune plasamentul copilului, in regim de urgenta (dvs. sau altor persoane-asistenti maternali) deocamdata.

Posibil ca imobilul sa fie executat silit pentru datorii insa...e cam prematur sa discutam despre acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar consilier1972 consilier1972 Buna Daca dorim sa divortam pe cale amiabila la NOTAR si de comun acord ne-am propus un program de ingrijire a copilului minor si anume: Domiciliul ... (vezi toată discuția)
Credit neplătit contractat în 2008. poate fi executat silit un imobil deținut în indiviziune cu încă doi coproprietari? Cristibuf Cristibuf Bună ziua, sora mea a cumpărat niște electrocasnice în 2008, în rate. Pe atunci locuia împreună cu mine și cu părinții mei, în apartamentul ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu probleme terezbarbu terezbarbu Buna ziua, Mama mea a decedat dupa 5 luni ce a fost diagnosticata cu cancer ultimul stadiu. In aceste luni noi am intretinu-o ( pensia ei abia acoperea ... (vezi toată discuția)