avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar

Buna

Daca dorim sa divortam pe cale amiabila la NOTAR si de comun acord ne-am propus un program de ingrijire a copilului minor si anume: Domiciliul copilului sa fie la mama, in fiercare saptamana copilul sa fie la unul dintre parinti, dar in saptamana in care sunt eu responsabil sa il iau dupa amiaza sa ma ocup de el, joaca ingrijire, hrana, teme cand va implini vastra de scoala etc, si seara sa il dau inapoi mamei pentru a dormi la mama. In wekwndu-rile din saptamana mea sa doarma la mine, urmand ca duminica seara sa il duc inapoi la domiciliul mamei. Totodata am stabilit de comun acord ca eu sa ii aloc suma de 300 de lei pensie alimentara si nu 480 ccat s+ar cuveni 25% din venit in baza faptului ca am de achitat rate bancare apartament si descoperiri de card care le-am luat in timpul casatoriei. Amandoi suntem de acord cu aceasta suma. Bineinteles daca voi avea posibilitatea voi contribui mai mult pentru copil in functie de necesitatea acestuia, gradinita , scoala, hainute etc.

La notar se poate accepta aceasta situatie stabilita de comun acord cu sotia
Cam care ar fi costul acestui demers?

In hotararea notariala de divort si custodie ce se va elibera ulterior se va stipula si cele mentionate mai sus, pentru ca nu vreau sa imi pierd dreptul de a vizita copilul conform programului mentionat.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:46, 7 August 2014
La notar un divort cu minor va costa in jur de 1000 de lei. Notarul va autentifica acordul dintre parti, cat acesta nu contravine legii. Oricum e ok cum v-ati inteles.
Parerea mea e ca e mai ieftin sa divortati prin instanta
Va rog, nu deschideti mai multe subiecte pe aceeasi tema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli întreținere copil: sunt obligată să îi cumpăr cele necesare (gen pastă dinți, periuță, haine de bază etc) pentru uzul de la domiciliul tatălui? Oana V. Oana V. Buna ziua. Sunt divortata de 3 ani iar minorul are domiciliul la mine, autoritatea fiind comuna. Ne-am inteles asupra tuturor aspectelor si am incheiat ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna sebifarcau sebifarcau sunt divortat prin notar, de comun acord, cu custodie comuna si domiciliul copilului la mama, am hotarat ca din doua in doua weekenduri copilul va fi la mine + ... (vezi toată discuția)
Copilul stă la domiciliul concubinului mamei și nu mi se permite să îl iau în programul de vizită și e alienat. cum pot rezolva problema? yo85 yo85 În urma divorțului domiciliul copilului a fost stabilit de instanta, cu acordul meu la mama care locuiește cu părinții ei. De o jumătate de an mama și-a ... (vezi toată discuția)