avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Contributie angajator la fond de somaj
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Contributie angajator la fond de somaj

Pentru un angajat iesit la pensie si incheiat contract de munca pe o perioada determinata cf. L.53/2003 Codul muncii Art.83 lit."g""angajarea pensionarilor care, in conditiile legii pot cumula pensia cu salariul", angajatorul plateste contributia la somaj?
Cel mai recent răspuns: elam , utilizator 14:24, 27 Iunie 2011
pentru angajatii pensionari, angajatorul nu plateste contributie la fd de somaj si nici salariatilor respectivi nu li se opreste 0.5% fd. somaj.
Multumesc frumos de raspuns!
Pentru pensionarii de orice fel (grad) nu se retine somaj si nici angajatorul nu plateste fond somaj pentru acestia.Din total brut realizat salarii se scad concediile medicale suportate din BASS si venitul brut realizat de fiecare pensionar in parte si apoi se aplica procentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intocmire stat plata ncris78 ncris78 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu intocmirea unui stat de plata pentru un angajat cu jumatate de norma, salar de incadrare 450 lei, precum si declaratie ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu ellaell ellaell Litera g. a articolului 83 din Codul Muncii precizeaza ca unui pensionar i se poate incheia doar CIM pe perioada determinata, iar art,84 prevede ca perioada ... (vezi toată discuția)
Retineri din concedii medicale valih valih Va rog sa-mi explicati ce retineri se fac din concediile medicale, atat din cele platite din FNUASS cat si din cele platite din fondul de salarii? Ex: CM ... (vezi toată discuția)