avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare

imi poat epreciza cineva unde pot gasi o lege sau norme ce reglementeaza distanta la care se poate construi o casa fata de unn piriu
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vasile Mihaela , Consilier juridic 09:52, 22 Iunie 2011
Art. 610 din Codul Civil - cel care execută o construcţie “e îndatorat să lase depărtarea prescrisă de regulamente şi obiceiuri particulare asupra unor asemenea obiecte sau să facă lucrările prescrise de aceleaşi legi şi regulamente spre a nu aduce vătămare vecinului”. Iar art. 1 alin. (1) din Legea 50/1991, “executarea lucrărilor de construcţii este permisă numai pe baza unei autorizaţii de construire sau de desfiinţare, emisă în condiţiile prezentei legi, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil (…)”.
Pentru a putea fi eliberată autorizaţia de construire, este necesară şi eliberarea certificatului de urbanism, care va conţine “informaţiile privind regimul juridic, economic şi tehnic al terenurilor construcţiilor existente la data solicitării (…), cerinţele urbanistice care urmează să fie îndeplinite în funcţie de specificul amplasamentului ” (art. 6 din Legea 50/1991). Deci, în funcţie de dispoziţiile cuprinse în Planul Urbanistic Zonal se va stabili distanţa ce trebuie respectată, faţă de proprietatea vecină (paraul respectiv), în cazul executării unor construcţii, şi aceasta va fi indicată în certificatul de urbanism.
Deci in principiu va trebui sa tineti cont de cele indicate in autorizatia de construire si planul de urbanism, nici nu cred ca aveti interes sa construiti la o distanta mai mica de 1.90 m fata de paraul respectiv, altfel in cazul unei schimbari de curs sau marire a debitului va veti trezi cu o inundatie de toata frumusetea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie la limita proprietatii nicu 2009 nicu 2009 Am o rugaminte la cine stie problema. Am autorizatie de construire pe limita de proprietate,am si aprobarea notariala a vecinului dar pentru o inaltime de ... (vezi toată discuția)
Barbeque construit exact la limita proprietatii. rog lamuriri legale! CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea problema...... Un vecin, gard in gard cu mine, are construit un gratar (barbeque) exact lipit de gard. Acest lucru ma ... (vezi toată discuția)
Care este legea prin care se reglementeaza distanta dintre case de locuit si constructia unui cimitir cu biserica cati1009 cati1009 in ce conditii se poate construi o biserica langa case si la ce distanta?. daca o pers \\"doneaza\\" o parcela de teren pt constructia unei biserici cu ... (vezi toată discuția)