avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna ziua

Am avut un proces de contestare recunoastere paternitate cu expertiza medico legala in sistem HLA avand ca rezultat excluderea mea ferma si indubitabila de la paternitatea minorului.Mentionez ca la judecarea pe fond a cauzei nu a fost solicitat decat acest mijoc de proba ,partea adeversa fiind deacord.
(initial au fost eschivari din partea ei)
Insa la aflarea rezultatelor a constatat brusc ca are obiectiuni asupra probei,deoarece o considera nesigura si nu se regaseste niciun procent din constelatia mea antigenica in constelatia antigenica minorului.
Avand in vedere ca;
" întrucât valoarea probatorie a expertizei medico-legale privind cercetarea paternităţii este absolută numai în măsura în care presupusul tată este exclus de la paternitatea copilului născut de mamă."
Va rog sa imi spuneti ,care sunt conditiile in care instanta de apel trebuie sa fie deacord cu o contra expertiza medico legala (daca excluderea este ferma si indubitabila)?

Va multumesc
Cu respect
Cel mai recent răspuns: adrian_chivu2001 , utilizator 11:59, 23 Iunie 2011
apelul fiind devolutiv, este posibil sa admita proba ADN.
chiar si in cazul in care cei de la inml sustin pe site-ul lor ca :
" Examenul Sistemului HLA cls. I studiaza markeri limfocitari (celule albe ale sangelui). Este cel mai complex (polimorf) sistem din lumea vie, ceea ce ii confera un inalt grad de discriminare (92%) iar împreuna cu sistemul ABO si Rhesus aduce un grad de discriminare de pina la 95%.
Ø când nu se evidentiaza elemente de excludere ale barbatului în cauza fata de copil, se calculeaza procentul de probabilitate de paternitate care poate ajunge pina la 98,9%.
Comparand antigenele mostenite de copil de la mama sa, putem identifica cu precizie constelatia antigenica mostenita de copil de la tatal sau biologic. Atunci cind copilul nu are in comun nici un marker antigenic cu barbatul testat in calitate de perzumptiv tata, respectivul barbat este exclus de la paternitate, concluzia de excludere fiind indubitabila si avind valoare absoluta; cind copilul prezinta antigene comune cu barbatul testat vorbim de confirmare de paternitate."?

Va multumesc
Cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test de paternitate adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna seara, Cu permisiunea dumneavoastra revin cu un subiect si anume: Am avut un proces contestare recunoastere paternitate,instanta de fond a considerat ... (vezi toată discuția)
Proces pentru paternitate florian_alexandru florian_alexandru Buna ziua. In cateva cuvinte as dori sa prezint cazul meu:am un copil de aproape 2 ani provenit dint-o relatie mai mult sau mai putin serioasa.Barbatul care ... (vezi toată discuția)
Testul de paternitate adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 buna ziua am deschis un proces de contestare paternitate,instanta a dispus proba HLA la IML,probele sosite de la iml sunt: -[b]EU[/b] ... (vezi toată discuția)